Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

«Ο κορονοϊός θα έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου» λέει καθηγητής του Johns Hopkins

Δημοσιεύτηκε

στις

το τέλος της πανδημίας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
152 Shares

Στην πορεία του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής του Johns Hopkins Παναγής Γαλιατσάτος και εκτίμησε πότε αναμένεται να τελειώσει η πανδημία.

Ιδιαίτερα, ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε μιλώντας στο Mega πως η πανδημία έχει διαρκέσει μέχρι στιγμής δύο χρόνια και μετά από αρκετές μεταλλάξεις, φτάσαμε στη φονική Δέλτα και την Όμικρον που μπορεί και μεταδίδεται πιο εύκολα.

«Η Όμικρον μας τάραξε. Στα νοσοκομεία ήταν χάλια. Χάσαμε ασθενείς, άλλους τους σώσαμε τους στείλαμε σπίτι, αλλά ακόμα παλεύουμε. Περισσότερος κόσμος πήγαινε στα νοσοκομεία με την Όμικρον. Τον περασμένο μήνα φτιάξαμε περισσότερα κρεβάτια για να βοηθήσουμε τους ασθενείς, αλλά τώρα βλέπουμε πως τα νούμερα πέφτουν», δήλωσε.

Ο καθηγητής ελπίζει πως θα δούμε όσα συνέβησαν τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή την έξαρση των κρουσμάτων, και αυτό να μας δώσει το κίνητρο να τελειώσουμε μία και καλή την πανδημία.

«Ξέρουμε πως να μην κολλήσουμε τον άλλον και να κρατήσουν τον ιό σαν κρύωμα. Έχουμε μάσκες, τεστ και εμβόλια. Εάν έχουμε τα αντισώματα από τα εμβόλια θα κρατήσουμε τον κορωνοϊό σαν ένα κρύωμα και δεν θα χρειαστούν νοσοκομεία. Έχουμε τα εργαλεία και είναι δική μας επιλογή να το σταματήσουμε».

«Με τα εργαλεία που έχουμε η πανδημία μπορεί να μας φύγει σε 6 ή 8 μήνες. Πιστεύω πως η πανδημία θα έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Αυτό θα γίνει εάν όλοι εμβολιαστούν, όχι μόνο στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αλλά σε όλο τον κόσμο, και να φοράμε μάσκες και να κάνουμε τεστ», κατέληξε ο κ. Γαλιατσάτος.

 

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap