Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ: Θέλετε να απομακρυνθούν τα ηλεκτρικά πατίνια από την Κρήτη;

Δημοσιεύτηκε

στις

ηλεκτρικά πατίνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κρήτης.

Δεν έχουν περάσει πολλά 24ωρα δε, από την ημέρα που η τροχαία στο Ηράκλειο έσπευσε να μαζέψει πολλά εξ αυτών, εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, βάσει της οποίας αποφασίστηκε ότι «ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη αυτή μόδα είναι να απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση και κυκλοφορία των πατινιών από το κέντρο της πόλης, μέχρις ότου υπάρξει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο».

Συμπληρωματικά με την κίνηση της τροχαίας, ανακοίνωσε εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου,σύμφωνα με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων πατινιών εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο, όπου τα ηλεκτρικά πατίνια έτυχαν θερμής υποδοχής στις αρχές του Ιουλίου, ήδη υπάρχουν φωνές οι οποίες εναντιώνονται στην χρήση τους, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει το δημόσιο διάλογο γύρω από το θέμα.

 

Τα υπέρ και τα κατά

Οι πολέμιοι των ηλεκτρικών πατινιών, αναφέρονται στην παντελή έλλειψη ενός θεσμικού πλαισιού το οποίο θα ορίζει τον τρόπο λειτουργίας τους και στα ζητήματα ασφάλειας που εγείρονται από την αλόγιστη χρήση τους (ιδιαίτερα από ανήλικους). Στην αιματοβαμμένη Κρήτη όπου τα τροχαία αποτελούν ένα ζήτημα που «καίει» τη δημόσια ατζέντα, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κανείς είναι να προστεθούν νεκροί από ένα νέο, μη συμβατικό μέσο μεταφοράς.

Στον αντίποδα, υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να συμβάλουν στην λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος εντός αστικής ζώνης, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τα επιτυχημένα case studies μεγάλων μητροπόλεων της Ευρώπης. Ως εκ τούτου, πιέζουν προς την εξεύρεση μιας λύσης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τον εναρμονισμό των ηλεκτρικών πατινιών με τις ισχύουσες προβλέψεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και όχι την δαιμονοποίησή τους.

Δεδομένης, λοιπόν, της έντονης συζήτησης που έχει αναπτυχθεί, το Daynight.gr, σεβόμενο την γνώμη των αναγνωστών του, επιχειρεί να καταγράψει τις αντικρουόμενες τάσεις, μέσα από το poll που ακολουθεί

Ψηφίστε ΕΔΩ:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ