Βρειτε μας στα Social Media

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τον τομέα του διαδικτυακού παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια

Δημοσιεύτηκε

στις

τεχνολογία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τελευταία 10 χρόνια όλοι έχουμε δει στον τρόπο της ζωής μας πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις κυριαρχούν παντού. Ένας τομέας ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης αυτών των τεχνολογικών εξελίξεων είναι ο τομέας του διαδικτυακού παιχνιδιού. Πλέον, ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα με μια γρήγορη σύνδεση στο κινητό του να κερδίσει ή να χάσει σε ένα παιχνίδι.

Με λίγα λόγια, αν κατέχεις μία έξυπνη συσκευή, το λεγόμενο smartphone, μπορείς να παίξεις το παιχνίδι της επιλογής σου από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεσαι, είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή είτε με το να συνδεθείς στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι νέες τεχνολογίες έχουν γίνει πλέον πολύ δημοφιλείς και ο αριθμός των παικτών έχει εκτοξευτεί. Εάν, μάλιστα, συγκρίνουμε την τωρινή πραγματικότητα με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες ή ακόμα και τα τελευταία χρόνια, τότε θα δούμε πως η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά. Οι ρυθμοί μεταβολών είναι ραγδαίοι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι κρύβει το μέλλον. Ενδεικτικά οι πιο εμβληματικές τεχνολογικές εξελίξεις είναι οι παρακάτω: 

Μία σημαντική εξέλιξη έγινε στον τομέα των γραφικών, καθώς από δισδιάστατα γραφικά η τεχνολογία εξελίχθηκε και πλέον έχουμε τα τρισδιάστατα γραφικά ή αλλιώς 3D. Αυτή η εξέλιξη έφερε μεγαλύτερη ευκρίνεια και έκφραση στον χώρο των γραφικών, ώστε να είναι πιο πιστευτά και ρεαλιστικά. Στα δισδιάστατα γραφικά οι κινήσεις των παικτών ήταν αρκετά περιορισμένες, ενώ με το 3D σχεδιασμό οι κινήσεις απελευθερώνονται και οι παίκτες έχουν σχεδόν φτάσει να ταυτίζονται με τους χαρακτήρες των παιχνιδιών.

Άλλη μια τεχνολογική εξέλιξη που έχει επηρεάσει πολύ τον τομέα του διαδικτυακού παιχνιδιού είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η λεγόμενη Α.Ι. (artificial intelligence). Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα νέα διαδικτυακά παιχνίδια είναι πολύ πιο πολύπλοκη, καθώς αναλύει το παιχνίδι του παίκτη και μπορεί να σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν -με τα δεδομένα των παικτών που παίζουν στην πλατφόρμα- να διακρίνουν εάν ο εκάστοτε παίκτης έχει τάσεις εθισμού ή όχι. 

Επίσης, στον τομέα του υπεύθυνου παιχνιδιού αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας ο τομέας του διαδικτυακού παιχνιδιού έχει ρυθμιστεί με τις περισσότερες εταιρίες να αδειοδοτούνται, ώστε οι παίκτες να νιώθουν πιο ασφαλείς και σίγουροι ότι η πλατφόρμα στην οποία παίζουνε δεν είναι παράνομη, αλλά απολύτως νόμιμη.

Περαιτέρω, ορισμένα παιχνίδια -όπως για παράδειγμα το πιο πρόσφατο Fortnite– είναι μερικά από εκείνα που σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εξαιρετικά δημοφιλή, με πάρα πολλούς συνδρομητές/παίκτες να μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα στο ίδιο παιχνίδι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία του διαδικτύου έχει αναβαθμιστεί σε εκπληκτικό βαθμό, εξαιτίας των γρήγορων ταχυτήτων που επιτρέπουν στη σύνδεση να είναι πιο σταθερή και γρήγορη. 

Τέλος, μια σημαντική εξέλιξη αποτελούν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλλιώς social media. Η πλειοψηφία των online gamers είναι ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή. Είναι γεγονός, πλέον, ότι η πλειοψηφία των παικτών έχει προφίλ σε εταιρίες social media όπως στο Facebook, το Twitter, το Instagram, το Youtube κ.α. Στην πραγματικότητα έχει γίνει φυσιολογικό για τους ανθρώπους να είναι μέλη σε πολλαπλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι φιλίες στα social media προεκτείνονται και στον τομέα του διαδικτυακού παιχνιδιού καθώς ο συγκεκριμένος τομέας είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που τους ενώνει.

Οι εταιρείες διαδικτυακών παιχνιδιών έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων είναι πολύ αποτελεσματικοί στο να συλλέγουν πληροφορίες για τους παίκτες, τις οποίες εν συνεχεία χρησιμοποιούν για μελλοντικές προσφορές ή και για να προσελκύσουν καινούριους παίκτες.  Φυσικά, βετεράνοι στον κόσμο του video gaming είχαν ήδη δημιουργήσει πολύ πιο πριν τις δικές τους κοινότητες γύρω από ένα video game. Συνεπώς, για αυτούς η ιδέα του online gaming με τα social media δεν είναι καθόλου καινούρια. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, φαίνεται ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα είναι αυτές που θα μετατρέψουν τον κόσμο του διαδικτυακού παιχνιδιού σε πόλο έλξης παικτών που θα επιλέγουν να παίζουν στην πλατφόρμα της επιλογής τους. Πολλοί αναλυτές του χώρου πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή με τις κινητές συσκευές είναι μία επανάσταση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει, όντως, στην πραγματικότητα, αφού ο καθένας από εμάς θεωρεί πλέον το κινητό του/της προέκταση του εαυτού του/της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ