Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Δελτίο” και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα

Δημοσιεύτηκε

στις

επιδότηση ρεύματος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Δελτίο στο ρεύμα” και προγραμματισμένες διακοπές μισής ή μίας ώρας στην ηλεκτροδότηση εκτίμησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τον χειμώνα, σχολιάζοντας τον στόχο μείωσης κατανάλωσης της ενέργειας κατά 5-10% που ζήτησε η Κομισιόν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Αδαμίδης σημείωσε πως “τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα το χειμώνα”, αφού όπως είπε, τον Αύγουστο η κατανάλωση στο ρεύμα ήταν πολύ μειωμένη, ενώ το χειμώνα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, λόγω της θέρμανσης.

“Αν δεν πάμε στη μείωση της κατανάλωσης, τότε θα έχουμε περικοπές ρεύματος για να μην έχουμε μπλακάουτ σε πολλές περιοχές της χώρας”, πρόσθεσε για να σημειώσει πως “κάποιες στιγμές της ημέρας, ανά μισή ή μία ώρα μπορεί μία περιοχή να μην έχει ρεύμα και μετά να πάμε σε άλλη”.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι είναι πάρα πολύ μειωμένη, κοντά στο 15% για τον Αύγουστο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ο περσινός αντίστοιχος μήνας ήταν πιο ζεστός. “Τώρα, όμως, τον χειμώνα, που θα αρχίσουμε να καταναλώνουμε και αέριοι για τη θέρμανση, προφανώς τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα”.

Την εκτίμηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πάντως αντέκρουσε ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος θεώρησε “υπερβολικό” το σενάριο των προγραμματισμένων διακοπών, αφού ο στόχος για μείωση της κατανάλωσης της κατά 5%, είναι εφικτός.

πηγή: news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ