Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

6 τρόποι να απολαύσετε τους «φθινοπωρινούς» χοχλιούς της Κρήτης!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

χοχλιοί αποτελούν χωρίς αμφιβολία ένα από τα βασικότερα πιάτα της Kρητικής κουζίνας και κατά πολλούς ένα από τα πιο εύγευστα.

Στις μέρες μας, πέρα από την Κρήτη τα σαλιγκάρια ως εκλεκτός «μεζές» είναι περιζήτητα και σε ολόκληρο τον κόσμο που σταδιακά αποδίδει την σημασία που αξίζει αυτός ο «θησαυρός» της φύσης.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Όσοι έχουν δοκιμάσει χοχλιούς ή σαλιγκάρια όπως τα γνωρίζουν οι περισσότεροι, καταλαβαίνουν τους λόγους για τους οποίους όλο και περισσότεροι σεφ τα αναζητάνε για ξεχωριστές συνταγές στα μενού εστιατορίων.

Βέβαια, οι χοχλιοί είναι μια τροφή που συνδέεται έντονα με την απλότητα και ιδιαίτερα με την καθημερινή διατροφή στη Κρήτη. Μπορεί οι νέες συνταγές να έχουν στοιχεία φαντασίας και ιδιαιτερότητας συνδυασμών, αλλά πάντα οι τρόποι μαγειρέματος που μας κληροδότησαν οι παλαιότεροι θα είναι εκείνοι που θα προτιμούμε οι περισσότεροι.

Τώρα που έφθασε το Φθινόπωρο, έφθασε μαζί και η εποχή που πολλά νοικοκυριά στη Κρήτη βάζουν τους χοχλιούς στα μαγειρέματα της εβδομάδας. Παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές  για να απολαύσετε τους «Φθινοπωρινούς» χοχλιούς της Κρήτης:

1. Χοχλιοί «μπουμπουριστοί»

2. Χοχλιοί στιφάδο

3. Ριζότο με χοχλιούς

4. Πλιγούρι με χοχλιούς

5. Χοχλιοί με λαχανικά

6.  Χοχλιοί με φρέσκια ντομάτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ