Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Ποιοι δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό και γιατί

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο αντισώματα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ματίνα Παγώνη για την πανδημία, δηλώνοντας ότι, «o κορονοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει. Και οι παραλλαγές είναι εδώ».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για τη γρίπη και ανέφερε ότι αυτός είναι ο τρόπος οι πολίτες να προστατευθούν από τη διπλή απειλή, αναπτύσσοντας τα αναγκαία αντισώματα.

Η Ματίνα Παγώνη είναι αισιόδοξη σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από τα δημόσια νοσοκομεία καθώς, όπως εξήγησε, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κρεβάτια σε απλές κλίνες ούτε και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μπορούμε να το διαχειριστούμε και να προχωρήσουμε τα τακτικά χειρουργεία σε non Covid ασθενείς για να εξυπηρετηθούν και αυτοί οι οποίοι έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω», τόνισε.

Μέχρι αρχές Δεκέμβρη τα εμβόλια για Όμικρον 4 και 5

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στα επικαιροποιημένα εμβόλια ξεκαθαρίζοντας ότι, οι πολίτες κάτω των 60 ετών που έχουν νοσήσει πριν από 6 με 9 μήνες και δεν έχουν προβλήματα υγείας, δε χρειάζεται να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Αυτή τη στιγμή έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που καλύπτει την παραλλαγή Όμικρον και στο τέλος Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη θα έρθουν αυτά που καλύπτουν την Όμικρον 4 και Όμικρον 5» σημείωσε η ίδια στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε πως το 95% των περιστατικών νόσησης αυτή την περίοδο αφορούν την Όμικρον 5.

Όπως τόνισε, «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου δεν μπορεί να κάνει επικαιροποιημένο εμβόλιο. Οι ανεμβολίαστοι θα ξεκινήσουν να κάνουν τις δύο δόσεις ή το μοναδοσικό εμβόλιο και μετά θα πάνε στο επικαιροποιημένα. Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και είναι πάνω από 60 ετών θα πάνε γρήγορα να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Οι υπόλοιποι με την άνεσή τους θα κλείσουν τα ραντεβού και θα τα κάνουν».

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν ο κορονοϊός αναμένεται να συνυπάρξει με άλλους ιούς, μεταξύ των οποίων και η γρίπη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι η έξαρση της γρίπης θα κάνει την εμφάνισή της στα τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί από το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. «Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις εμβολιαστεί για την γρίπη ούτως ώστε να έχεις αντισώματα για να αμυνθείς εάν δεν έχεις εμβολιαστεί. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα», είπε και σημείωσε ότι τον Δεκέμβρη, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού -άνω του 68%- θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του με το επικαιροποιημένο εμβόλιο ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό ποσοστό τον εμβολιασμό τους. Η Ματίνα Παγώνη, τέλος, τόνισε ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν πότε θα φτάσουμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο για τον κορονοϊό και σημείωσε ότι, τις τελικές αποφάσεις για το ζήτημα, δεν τις έχει ακόμα η επιστημονική κοινότητα.

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ