Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Μια εκδρομή στην λίμνη Κουρνά θα αναζωογονήσει το μυαλό και την ψυχή σου! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
0 Shares

Όσοι κατοικούν στο Ρέθυμνο και τον Αποκόρωνα θα έχουν καταλάβει πόσο ευλογημένος τόπος είναι και πόσες κοντινές επιλογές υπάρχουν για μικρές εξορμήσεις. Ένας φανταστικός προορισμός που μπορεί να χαλαρώσει τον καθένα αυτό το διάστημα, είναι η λίμνη Κουρνά. Ο καιρός είναι θερμός και ανοιξιάτικος με τα τοπία γύρω μας να μοιάζουν ακόμη πιο ειδυλλιακά, αφού είναι όλα καταπράσινα.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Στη λίμνη Κουρνά, υπάρχει ένας υπέροχος συνδυασμός για μια όμορφη εξόρμηση, που ξεκινάει από μια βόλτα στην ακτή της λίμνης, ποδήλατο μέσα στο νερό και καταλήγει σε ένα καλό παραδοσιακό φαγητό με φανταστική θέα τα βουνά που αγκαλιάζουν τα νερά της λίμνης. Μια ημέρα σε αυτό το υπέροχο τοπίο με δραστηριότητες που χαλαρώνουν τον καθένα, μοιάζει ιδανική ακόμη και για οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού και αυτά δείχνουν να απολαμβάνουν αυτή την εξόρμηση, όσο και οι ενήλικες!

Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης και η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο, ενώ είναι ένας σημαντικός σταθμός για αποδημητικά πουλιά, ο οποίος έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή προστασίας ορνιθοπανίδας.

Η περιοχή αυτή παρόλο που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ρέθυμνο, ανήκει στο νομό Χανίων, μάλιστα, είναι από τα ανατολικότερα όρια του νομού στην περιοχή του Αποκόρωνα. Πριν ξεκινήσει κάποιος τη διαδρομή για τη λίμνη του Κουρνά από το Ρέθυμνο, χρειάζεται να γνωρίζει ότι θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά, δηλαδή 22 χλμ, ενώ από τα Χανιά η απόσταση φτάνει περίπου στα 50 λεπτά που αντιστοιχεί στα 42 χλμ.

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής, οι προτάσεις όλων των εστιατορίων, συμπεριλαμβάνουν το αντικριστό και το κοκορέτσι. Αυτό που θα συναρπάσει τον οποιοδήποτε θα επισκεφθεί τη λίμνη Κουρνά, είναι η θέα που θα απολαύσουν δοκιμάζοντας το πλουσιοπάροχο γεύμα τους.

Αξίζει μια βόλτα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap