Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Λίμνη Κουρνά: Γάργαρα νερά με νεράιδες και… αμφίβια! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η λίμνη Κουρνά, η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη, βρίσκεται σε ένα κοίλωμα ανάμεσα σε λόφους, 4χλμ από την Γεωργιούπολη.

Μεγάλη λίμνη δεν την λες, έχει μέγιστο μήκος 1087 μέτρα και μέγιστο πλάτος 880 μέτρα, ούτε βαθιά την λες, αφού το μέγιστο βάθος της δεν είναι παραπάνω από 22.5 μέτρα.

Είναι όμως κούκλα, με πολύ ωραία χρώματα, ιδανική για βόλτες, για πικ νικ, για θαλάσσιο ποδήλατο, κανό, και ηλιοθεραπεία. Αν τώρα τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τις αρεσκείας σας, κάνε μια βόλτα γύρω από την λίμνη, διάλεξε μια από τις πολλές ταβέρνες και δοκίμασε την σπουδαία κρητική κουζίνα.

Όπως κάθε λίμνη που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και τούτη έχει τους δικούς της θρύλους και την δικιά της, κατά δικιά της νεράιδα. Η ξανθή νεράιδα, εμφανίζεται τα φεγγαρόλουστα βράδια να χτενίζει τα μακριά μαλλιά της. Ο μύθος για τη δημιουργία της λίμνης και τη νεράιδα της, αναφέρει πως οι κάτοικοι της περιοχής ζούσαν και φέρονταν σαν να ήταν μακριά από το δρόμο του θεού. Ο Θεός θύμωσε και αποφάσισε να τους τιμωρήσει, όπως έκανε επίσης στα αμαρτωλά Σόδομα και Γόμορρα.

Προκάλεσε λοιπόν βροχές που κράτησαν πολλές ημέρες και έπνιξαν το χωριό και τους χωρικούς, δημιουργώντας μια λίμνη. Ο μόνος άνθρωπος που σώθηκε ήταν η κόρη του παπά, που εμφανίζεται ακόμα και σήμερα να κάθεται σε κάποιο βραχάκι στη λίμνη και να χτενίζει τα μαλλιά της. Η νεράιδα αυτή φροντίζει τις πάπιες και τα άλλα μικρά ζώα που ζουν στην περιοχή,

Στην λίμνη, που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο, εκτός από την νεράιδα, υπάρχουν νερόκοτες και πάπιες, χέλια, νερόφιδα και ένα σπάνιο είδος δίχρωμης χελώνας, που έχει βούλες στο καβούκι της, η επιστημονική ονομασία της οποίας είναι εμύδη (τερραπίνη, Malaclemys terrapin).

Επίσης κατά καιρούς εμφανίζονται στη λίμνη ερωδιοί και κορμοράνοι

πηγή: carnetdevoyage.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ