Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανοιχτά της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία ανοιχτά της Κρήτης αναμένεται να αποδείξουν ότι οι ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες ανταποκρίνονται στην ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Μάλιστα οι ενδείξεις οδηγούν τους επιστήμονες στην πίστη ότι τα κοιτάσματα είναι πολύ μεγάλα, αντίστοιχα εκείνων ανοιχτά της Αιγύπτου.

Οι γεωτρήσεις σε Κύπρο και ειδικά στην Αίγυπτο από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ έφεραν στο φως περιοχές παλαιολιμνών, περιοχών δηλαδή με μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Ειδικά στην περίπτωση της Αιγύπτου εντοπίστηκε ένα τεράστιο κοίτασμα το οποίο άλλαξε τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.
Τα στοιχεία που οδήγησαν την ΕΝΙ στις γεωτρήσεις στις παραπάνω περιοχές δεν είναι όμως τα μόνα . Ανάλογα στοιχεία σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νότια της Κρήτης.
Οι επιστήμονες εντοπίζουν εκεί τουλάχιστον 10 “στόχους”, δέκα περιοχές δηλαδή στις οποίες πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις καθώς υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα ανάλογα του περιβόητου ΖΟΡ της Αιγύπτου.
Μάλιστα οι ειδικοί προτείνουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πρόσκληση εταιρειών για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή.

 

Πηγή: newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ