Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ηράκλειο: Δείτε το ΣΟΥΠΕΡ βίντεο μιας εξόρμησης στην κορυφή του Στρούμπουλα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα είναι και τα εξαιρετικά, σύντομα βίντεο που δημοσιεύονται στο youtube και μπορούμε να παρακολουθήσουμε άμεσα όλοι μας. Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι αμέτρητες και όσο και αν προσπαθήσουμε, δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε από κοντά όλες! Κάποια ερασιτεχνικά βίντεο όμως μας “ταξιδεύουν” και εμείς δεν έχουμε παρά να τα ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε πολλά άλλα. Όπως ακριβώς τη σύντομη παραγωγή του Γιάννη Ψαρουδάκη που καταγράφει την υπέροχη διαδρομή από το Ηράκλειο μέχρι την κορυφή του βουνού Στρούμπουλας…

Ο Στρούμπουλας είναι η πρώτη κορφή που μπορεί κάποιος να δει από την πόλη του Ηρακλείου κοιτώντας προς τα δυτικά. Το ύψος της κορφής είναι 798 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μικρό σχετικά ύψος σε σχέση με τα γύρω βουνά και την οροσειρά του Ψηλορείτη. Η πορεία για την κορφή ξεκινάει δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου αρχικά σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε ανηφορικό αλλά καλά σημαδεμένο μονοπάτι. Στην κορφή συναντάμε το ιστορικό εκκλησάκι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το οποίο υπήρχε από την Ενετοκρατία και πολύ πιθανόν να είχε χτιστεί πάνω σε αρχαίο ιερό λόγω της ιδιαίτερης θέσης της περιοχής. Από την κορφή ο επισκέπτης απολαμβάνει μια πραγματικά μοναδική θέα προς κάθε κατεύθυνση της Κρήτης.

Ο Γιάννης, με αφετηρία την παραλία του Ηρακλείου, ακολούθησε την υπέροχη διαδρομή μέχρι τους πρόποδες του βουνού και από εκεί ξεκίνησε την ανηφορική διαδρομή με την μηχανή που αποζημιώνει με την μοναδική θέα προς τον Κρητικό Πέλαγος. Όταν έφτασε στο οροπέδιο της Δόξας, το τοπίο είχε αλλάξει εντελώς και η άγρια φθινοπωρινή ομορφιά πρόσφερε υπέροχες εικόνες που μας προκαλούν όλους να ανέβουμε μέχρι εκεί!

Στην συνέχεια, το τελευταίο τμήμα της διαδρομής μεχρι την κορυφή, μπορεί να χρειάζεται μια ανηφορική πεζοπορία κάποιων λεπτών, αλλά αξίζει και με το παραπάνω καθώς από τον προαύλιο χώρο στο ιστορικό εκκλησάκι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μπορεί κάποιος με καλό καιρό να δει ακόμη και τα 2/3 της Κρήτης!

Παρακολουθείστε το ωραίο βίντεο και αν δεν έχετε ανέβει και εσείς μέχρι την κορυφή του Στρούμπουλα, βάλτε το στο πρόγραμμα των χειμερινών σας εξορμήσεων:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ