Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Μπαλάκι» οι μαθητές του Μεταξοχωρίου – Τάξη τους η… ταβέρνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
46 Shares

“Άστεγα” έχουν μείνει τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τη Α’τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Μεταξοχωρίου, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, που τους στέρησε τη σχολική τους στέγη. Εδώ και τρεις μήνες κάθε προσπάθεια των γονιών να επικοινωνήσουν με κάποιο αρμόδιο του δήμου έχει αποβεί άκαρπη, ενώ όσο τα παιδιά περίμεναν τους οικίσκους αρχικά, και να ηλεκτροδοτηθούν τώρα, φιλοξενούνται … άλλοτε στην αίθουσα Πληροφορικής, άλλοτε σε χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κι άλλοτε στην παλιά ταβέρνα του χωριού…

Όπως αναφέρουν γονείς μαθητών των σχολείων, περίπου δύο βδομάδες μετά το σεισμό, βρέθηκαν προσωρινές λύσεις κι έτσι το Νηπιαγωγείο μεταφέρθηκε στο χώρο του παιδικού Σταθμού που φέτος δε λειτουργούσε ενώ η Α’ τάξη μεταφέρθηκε στο κοντέινερ – κελαρικό του Πολιτιστικού Συλλόγου. Είναι όμως ένας χώρος χωρίς ρεύμα και προφανώς ακατάλληλος για μάθημα κι έτσι λίγες εβδομάδες αργότερα η Α’ τάξη μεταφέρθηκε στην αίθουσα της Πληροφορικής με αποτέλεσμα κάθε Πέμπτη που γίνεται πληροφορική στο σχολείο, τα παιδιά της Α’ τάξης να γίνονται “μπαλάκι” από τη μια αίθουσα στην άλλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις συνθήκες πανδημίας και υγειονομικού συναγερμού.

Όσο για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, τα οποία είχαν μεταφερθεί στον χώρο του παιδικού Σταθμού, προσωρινά, με ελάχιστα παιχνίδια και εξοπλισμό, το μεγαλύτερο διάστημα ήταν και χωρίς θέρμανση καθώς ο λέβητας είχε πρόβλημα, με θερμοκρασίες να αγγίζουν μετά βίας τους 13 βαθμούς μέσα στην αίθουσα. Κάπως έτσι, οι γονείς αναγκάζονταν να ντύνουν τα παιδιά σαν …κρεμμύδια, με διπλές μπλούζες και μπουφάν ως άλλα “όπλα” ενάντια στο κρύο. Τελικά ο λέβητας επισκευάστηκε γύρω στις 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο στις 17 Ιανουαρίου, μετά από σχεδόν 4 μήνες συνεχούς επικοινωνίας με τους αρμόδιους για το πότε θα παραλάβουμε τις νέες αίθουσες και μετά από πολλές υποσχέσεις, το σχολείο παρέλαβε επιτέλους τις αίθουσες που χρειαζόταν για να καλύψει τις ανάγκες του.

Η χαρά μαθητών και γονιών, δυστυχώς, δεν κράτησε πολύ. Οι αίθουσες έφτασαν ημέρα Δευτέρα και η υπόσχεση που δόθηκε ήταν ότι μέχρι το τέλος της ίδιας εβδομάδας θα είχαν ηλεκτροδοτηθεί και το Νηπιαγωγείο θα είχε συνδεθεί και με την αποχέτευση. Η εβδομάδα εκείνη πέρασε χωρίς καμία εξέλιξη. Η επόμενη ήταν εβδομάδα της κακοκαιρίας “Ελπίδας”, οπότε ήταν αδύνατον να γίνουν εργασίες. Την μεθεπόμενη εβδομάδα, δηλαδή την εβδομάδα που διανύουμε, οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου κατέφθασαν (χθες Τετάρτη) και δεσμεύτηκαν ότι θα επιστρέψουν σήμερα για να ολοκληρώσουν τις εργασίες, ώστε να γίνει η μετακόμιση και από Δευτέρα τα παιδιά να μπορούν να μεταφερθούν στις νέες τους αίθουσες. Στο μεσοδιάστημα, από τους οικίσκους που παραδόθηκαν, τον ένα που προοριζόταν για το Νηπιαγωγείο τον … πήραν πίσω, μέσα στο Σαββατοκύριακο και μάλιστα, νύχτα!

 

Η σημερινή ημέρα βρήκε μαθητές και γονείς να περιμένουν εναγωνίως το συνεργείο πως ως αυτή την ώρα δεν έχει φανεί για να ολοκληρώσει τη σύνδεση των αιθουσών ενώ δόθηκε ακόμη μια υπόσχεση για  … “αύριο”! Ένα “αύριο” που μπορεί να γίνει και … μεθαύριο, την άλλη εβδομάδα ή και … άγνωστο πότε, αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν ή αν κάποιος άλλος αστάθμητος παράγοντας μπει στο “κάδρο”.

Μέχρι να έρθει το “πλήρωμα του χρόνου”, τα παιδιά κάνουν μάθημα στην … παλιά ταβέρνα, όπου συχνά σημειώνονται διακοπές ρεύματος κι όπου δεν υπάρχει θέρμανση, με τα παιδιά να είναι αδύνατο (και απάνθρωπο) να υπομένουν τέτοιες καταστάσεις.

“Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να εισπράττουμε τέτοια κοροϊδία και τέτοια αδιαφορία τόσο προς εμάς αλλά κυρίως προς τα παιδιά μας… Το μέλλον αυτού του τόπου” – αναφέρουν χαρακτηριστικά, με απογοήτευση και απόγνωση, οι γονείς, οι οποίοι προσθέτουν πως εδώ και τρεις μήνες ζητούν ραντεβού με κάποιον αρμόδιο στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων, αλλά κανένας δεν τους έχει δεχτεί ως σήμερα.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap