Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Ιανός»: Έφυγε από την Κρήτη αφήνοντας πλημμύρες | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» πέρασε από την Κρήτη χωρίς να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, όπως έγινε στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ωστόσο και στο νησί κατά τόπους η κακοκαιρία με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους προκάλεσε προβλήματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που προκάλεσε ήταν και μεγάλη εισροή υδάτων στον τομέα του ΕΚΑΒ στις Μεσαμπελιές, όπου πλημμύρισαν γραφεία αλλά και οι χώροι ξεκούρασης των διασωστών, σύμφωνα με το cretalive.gr.

 Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, η υπεύθυνη Γραφείου Κίνησης ΕΚΑΒ Κρήτης, Ειρήνη Μπαλλή, δύο διασώστες υπερέβαλαν των δυνάμεών τους και -μετά το πέρας του ωραρίου τους – κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις όποιες ζημιές.

Ειρήνη Μπαλλή/Facebook

«Ο Ιανος πέρασε “ξόφαλτσα” από την Κρήτη, αλλά πριν φύγει πέρασε από τον τομέα στις Μεσσαμπελιες του ΕΚΑΒ Ηρακλείου! Σαν υπεύθυνη Γραφείου Κίνησης ΕΚΑΒ Κρήτης θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μανώλη Καλεμάκη και τον νέο συνάδελφο Κώστα Χατζογιαννάκη για το φιλότιμο και τις προσπάθειες τους να αποκαταστήσουν (και μάλιστα πέραν του ωραρίου τους) το “χαμό” που έγινε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την αγάπη των Διασωστών για τη δουλειά τους αλλά και το σεβασμό τους προς την Υπηρεσία που εργάζονται!».

Ειρήνη Μπαλλή/Facebook

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr που δημοσιοποιεί ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κ. Λαγουβάρδος, σημαντικά βροχής καταγράφονται στο νησί την Κυριακή 20/09, με παράδειγμα στο Ασκύφου Χανίων όπου μέχρι τις 10 το πρωί έχουν ήδη καταγραφεί 135 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Κυριακή.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Κρήτη δίνονται στο πίνακα που ακολουθεί:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ