Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Έφτασαν 10.000 τουρίστες στην Κρήτη μέσα σε τρεις ημέρες!

Δημοσιεύτηκε

στις

Τουριστες Κρήτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

10.000 επισκέπτες έφτασαν στην Κρήτη το τελευταίο τριήμερο του Απριλίου, μετά και την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν την περασμένη Κυριακή.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Κώστας Κουρκουνάκης σημείωσε πως το 2019 είχαμε τους μισούς επισκέπτες, με μια εβδομάδα διαφορά από το Πάσχα. «Το μήνυμα ήταν καλό, 10.000 άνθρωποι το τριήμερο ήταν καλό νούμερο».

Ο κ. Κουρκουνάκης ανέφερε πως είναι γεγονός ότι το καθολικό Πάσχα, καθορίζει την έναρξη της τουριστικής περιόδου και θα έχουμε μια μικρή πτώση μετά το Πάσχα για μια εβδομάδα αλλά μετά «πιστεύω ότι αν δεν έχουμε κάποια αλλαγή στο εμπόλεμο σκηνικό θα συνεχίσει πολύ καλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κύριοι επισκέπτες του τελευταίου τριημέρου ήταν κυρίως από τη Γερμανία, τη Βρετανία αλλά και από την Ελβετία και την Ολλανδία. Μάλιστα, μέσα Απριλίου ξεκινούν και οι Γάλλοι οπότε θα έχουμε την εκκίνηση της γαλλικής αγοράς στις 13 Απριλίου. «Θεωρώ ότι θα αυξηθεί, έρχονται και οι Πολωνοί που μετέφεραν τις αφίξεις τους για αρχές Μαΐου από τις 24 Απριλίου που ήταν να ξεκινήσουν γιατί εκείνοι έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα με την Ουκρανία».

Ο κ. Κουρκουνάκης σημείωσε πως και το Ισραήλ θα επιστρέψει ωστόσο τα νούμερα δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλα. «Θεωρώ ότι δεν είναι βαρόμετρο το Ισραήλ για τον τουρισμό μας. Το Βέλγιο ξεκινάει σιγά – σιγά, η Σκανδιναβία με τη Δυτική Κρήτη, οπότε σιγά σιγά όλοι ξεκινούν. Οι Σκανδιναβοί έχουν ξεκινήσει με μερικά νούμερα, θεωρώ ότι η Κρήτη είναι στους πρώτους προορισμούς για τους Σκανδιναβούς».

Πρόσθεσε δε, πως η ροή των κρατήσεων είναι καλή ωστόσο δεν είναι αυτή που αναμενόταν. «Είναι ικανοποιητική, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος δεν φοβάται τόσο, οπότε βάζει στο πλάνο τις διακοπές». 

Ο κ. Κουρκουνάκης σημείωσε πως η ενέργεια έχει αυξηθεί πολύ όπως και τα προϊόντα, για τα ξενοδοχεία. «Τα τρόφιμα έχουν πάρει μεγάλες αυξήσεις, η κυβέρνηση από όσο έμαθα κοιτάει, ψάχνει ένα σχέδιο για το πως θα μπορέσει να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά ακόμη δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο χθεσινό άνοιγμα της κρουαζιέρας ανέφερε πως ο τουρισμός της κρουαζιέρας θα ζοριστεί από πλευράς κρουσμάτων. «Δε θα έχουμε θέματα με νοσηλείες ή βαρύτερα περιστατικά. Ξεκίνησε, όχι μόνο χθες που έγινε η επίσημη τελετή στο πλοίο της TUI, είχαμε και την προηγούμενη εβδομάδα όμως εμείς έχουμε διαχειριστεί με ευκολία τα αυξημένα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο. Έχουμε ένα νέο εργαλείο που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, το πρωτόκολλο για το ’20-22».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι υπήρξε και ένα θετικό κρούσμα σε πλοίο που βρίσκεται στη Ρόδο, ωστόσο ο ασθενής δεν κατέβηκε αντιθέτως δεν έχει κανένα σύμπτωμα και παραμένει σε καραντίνα στην καμπίνα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ