Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρητικός βοσκός έπιασε «ζώο-φάντασμα» | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με τίποτα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του ένας βοσκός στα Λευκά Όρη, όταν αντιλήφθηκε ποιος ήταν ο λόγος που έβρισκε πνιγμένα πρόβατά του… Με βάση την φωτογραφία που δημοσίευσε ο Γιάννης Φωτάκης φαίνεται πως ο δράστης των επιθέσεων ήταν ένας κρητικός αγριόγατος που δεν έχει εμφανιστεί πουθενά από το μακρινό 1996!

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η Δασική Υπηρεσία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να πραγματοποιήσουν τις σχετικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για πραγματικά για τον θρυλικό «φουρόγατο»!

Τι είναι ο φουρόγατος
Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Κρητικός Αγριόγατος (Felis silvestris cretensis) ήταν μέχρι το 1996 ένα ζώο «φάντασμα» μέχρι το 1996, μέχρι την ημέρα που δύο φοιτήτριες, μέλη Ιταλικής επιστημονικής αποστολής που μελετούσε ευρύτερα τα σαρκοφάγα ζώα της Κρήτης, παγίδεψαν το συγκεκριμένο ζώο σε συνεργασία με τους υπευθύνους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Τότε το ζώο κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αφού προσάρμοσαν πάνω στο σώμα του πομπό για ραδιοτηλεμετρική παρακολούθηση, αφέθηκε ελεύθερο και παρακολουθήθηκε στενά για τρεις μήνες. Έπειτα αφέθηκε στην ρουτίνα του και δεν είχαν δωθεί σημάδια του μέχρι σήμερα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ