Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΚΡΉΤΗ

«Μπάχαλο» με τα σχολεία στην Κρήτη – Τελικά ανακοίνωσαν ότι θα γίνει μόνο τηλεκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολεία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο μπάχαλο με τη λειτουργία των σχολείων στην Κρήτη δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι τελικά τα σχολεία στην Κρήτη θα παραμείνουν κλειστά και θα πρέπει να λειτουργήσουν μόνο με τηλεκπαίδευση την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Νωρίτερα, οι δήμοι –όπως και αυτός του Ρεθύμνου– είχαν ανακοινώσει την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί.

Το αλαλούμ είχε ξεκινήσει ήδη από το μεσημέρι, όταν το υπουργείο παιδείας ανακοίνωνε ότι θα πρέπει να γίνει τηλεκπαίδευση μόνο σε όσα σχολεία θα αποφάσιζαν οι δήμοι να είναι κλειστά. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωνε ότι συνιστά στους δήμους να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Αφού οι δήμοι αποφάσισαν, ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τους ακυρώσει. Και όλο αυτό ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες για κάθε δραστηριότητα στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, ειδικά στις παραλιακές πόλεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Πηγή: zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ