Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Το ιστορικό χωριό Ασή Γωνιά όπως δεν το έχετε ξαναδεί! Εναέρια πλάνα που «κόβουν» την ανάσα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ασή Γωνιά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ασή Γωνιά! Το ιστορικό χωριό του δήμου Αποκορώνου Χανίων που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα αρκετά επαναστατικά κινήματα της Κρήτης κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα και αποτέλεσε τον τόπο καταγωγής αρκετών οπλαρχηγών. Όπως «λέει» και η αραβικής προέλευσης ονομασία του, είναι ένας τόπος αποστατών και παλικαράδων κρητικών που πάντα πιστοί στην πατρίδα και την παράδοση, ξεχώριζαν για την γενναιότητα και το πείσμα τους!

Σήμερα, με πληθυσμό μόλις 330 κατοίκους, συνεχίζει να στέκει αγέρωχο ως φυσικό οχυρό ανάμεσα στον Νομό Χανίων και τον Νομό Ρεθύμνης, στις απολήξεις των Λευκών Ορέων με υψόμετρο 380 μέτρων. Σε έναν άγριο αλλά ευλογημένο από φυσική ομορφιά τόπο, ο επισκέπτης θα συναντήσει αυθεντικές εικόνες, παραδοσιακά στοιχεία και φυσικά φιλόξενους ντόπιους.

Μέχρι την επίσκεψή σας ωστόσο, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ένα βίντεο με μοναδικά εναέρια πλάνα του χωριού και της γύρω περιοχής που δεν έχουμε ξαναδεί! Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά του γραφικού οικισμού, των επιβλητικών παρυφών των Λευκών Ορέων και θέας προς το Κρητικό Πέλαγος που «κόβει» την ανάσα…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ