Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

22χρονη Χανιώτισσα περπατάει ΟΛΗ την Κρήτη από άκρη σε άκρη!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ερμιόνη Σαπουνάκη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ερμιόνη Σαπουνάκη από την Κίσσαμο Χανίων δεν είναι μια συνηθισμένη νεαρή γυναίκα και ως τέτοια δεν κάνει συνηθισμένα πράγματα.

Στα 22 της χρόνια ολοκληρώνει σύντομα τις σπουδές της στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΕΛΜΕΠΑ, είναι ήδη εκπαιδεύτρια καταδύσεων ενώ έχει ασχοληθεί και με το bodybuilding.

Η πεζοπορία μπήκε στη ζωή της προ τριετίας, με πιο συστηματικό τρόπο, και φαίνεται πως μέρα με την ημέρα την κερδίζει περισσότερο.

Έτσι αποφάσισε και την Παρασκεύη 1η Απριλίου ξεκίνησε κάτι δύσκολο και συνάμα προκλητικό για εκείνην. Θα πεζοπορήσει από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη ακολουθώντας, στο μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας της, το μονοπάτι Ε4.

Το ταξίδι της υπολογίζει να διαρκέσει περίπου 20 ημέρες και αφετηρία του θα είναι η Ζάκρος στη Σητεία ενώ κατάληξη ο τόπος της, η Κίσσαμος Χανίων.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, ωστόσο η ίδια το τολμά και είναι σίγουρη για την επιτυχία του καθώς το έχει μελετήσει πολύ.

Ως άτομο είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένη και πεισματάρα, βάζει στόχους, προχωρά και τους κατακτά, όπως λένε εκείνοι που την ξέρουν, συνεπώς μια 20ήμερη πεζοπορία είναι σίγουρα μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της.

Όπως μας είπε, η Ερμιόνη η ιδέα  να κάνει πεζοπορώντας αυτή τη διαδρομή γεννήθηκε όταν διάβασε το βιβλίο Ιταλού Luca Gianotti «The Cretan Way». Ο Gianotti έκανε κάτι ανάλογο από το ένα άκρο της Κρήτης ως το άλλο καταγράφοντας όλα τα στοιχεία της διαδρομής μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για τυχόν δυσκολίες, καταλύματα όπου μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει και πολλά άλλα που διευκολύνουν ανάλογα εγχειρήματα.

Η ίδια εξηγεί πως, με τις γνώσεις που απόκτησε πρόσφατα ο ορειβάτης Μπάμπης Φαλαγκάρας, κάνοντας τη διαδρομή από το Μπάλο ως το Βάι, τη βοήθησε επίσης πολύ.

Έτσι θα περπατήσει «διαβασμένη» ενώ σε σημεία των πεζοποριών θα ενώνονται μαζί της, και θα τη συντροφεύουν, μέλη διαφόρων ορειβατικών συλλόγων ή άλλοι πεζοπόροι που θα θελήσουν να κάνουν κομμάτια της διαδρομής παρέα. Οι διανυκτερεύσεις της θα γίνονται είτε σε καταλύματα που θα συναντά ή και στην ύπαιθρο ενώ για φαγητό και νερό δεν προβληματίζεται, όλο και κάτι θα βρίσκει στα μέρη απ’ όπου θα περνά.

Το βέβαιο είναι πως θέλει να χαρεί το πεζοπορικό ταξίδι της και οι όποιες δυσκολίες δεν την πτοούν, εξάλλου για τους πεζοπόρους η διαδρομή έχει αξία κι όχι απλά το να φθάσουν στο τέλος της πορείας τους.

Πηγή: newshub

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ