Βρειτε μας στα Social Media

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτή η εικόνα δεν αξίζει στην Κρήτη που θα μπορούσε να σφύζει από κόσμο ΟΛΟ το χρόνο…

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης και Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μάλλον μπαίνουν σε χειμερία νάρκη. Στην Κρήτη οι πτήσεις έχουν ως προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως επί το πλείστον, ενώ από την Αθήνα έχουν ως προορισμό και άλλους προορισμούς εσωτερικού, καθώς και λίγους εξωτερικού.

Γράφει ο «Ρεθυμνιώτης» για το Daynight.gr

Θα μπορούσε ωστόσο μελλοντικά και ιδιαίτερα το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης, αυτό στο Καστέλι, με μια σωστή διαχείριση να δέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι οι σχετικές υποδομές, δηλαδή νέος ΒΟΑΚ, αλλά και ένα δίκτυο υδατοδρομίων ανά την Κρήτη και όχι μόνο.

Με αυτές τις υποδομές, η Κρήτη θα μπορούσε να πλασαριστεί ακόμα καλύτερα διεθνώς, ως ένα δίκτυο προορισμών χειμερινού τουρισμού. Αν όλη η Κρήτη μαζικά βγει προς τα έξω και δείξει όλο τον πλούτο των δραστηριοτήτων στο νησί τον χειμώνα, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον για το νησί 12 μήνες τον χρόνο.

Ποιος επίδοξος επισκέπτης της Κρήτης θα μείνει ασυγκίνητος αν του δείξουμε τα βουνά της Κρήτης για πεζοπορία και σκι; Τα όμορφα και γραφικά χωριά ανά το νησί, αλλά και τις πόλεις με το ιδιαίτερο χρώμα τους, τους χειμερινούς μήνες.

Τουρισμός δεν είναι μόνο λιακάδα και παραλίες και σίγουρα η Κρήτη διαθέτει ένα φάσμα δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη του χειμώνα.

Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από την παγίδα ότι χειμερινός τουρισμός σημαίνει διαμονή μοναχά στα εποχικά καταλύματα ή ότι η καιρική αστάθεια αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Σίγουρα θα έχετε προσέξει πόσο αγαπούν οι επισκέπτες της Κρήτης και την άγρια φυσική ομορφιά, όχι μόνο στις παραλίες, αλλά και στην ενδοχώρα με τα βουνά, τα φαράγγια και τις κοιλάδες.

παραλία

Κάντε εικόνα πακέτα διακοπών δυο βδομάδων με επισκέψεις από άκρη σε άκρη του νησιού μέσα από τον νέο ΒΟΑΚ και τα υδροπλάνα. Πόσο όμορφα θα γέμιζαν οι επισκέπτες τις μέρες τους με βόλτα στα χιόνια στο Οροπέδιο Λασιθίου, τον Ομαλό και τα Ανώγεια κι αργότερα στο φοινικόδασος του Βάι ή του Πρέβελη ως φυσικά μνημεία; Γιατί όχι και μια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, Τζαγκαρόλων στα Χανιά, Τοπλού στην Σητεία, η Μονή Κουδουμά στο Ηράκλειο; Για έναν καφέ στην Παλαιόχωρα, τη Γεωργιούπολη, την Αγία Γαλήνη, τον Πλακιά και τον Κομό με θέα το απέραντο γαλάζιο; Ελάχιστοι και ενδεικτικοί προορισμοί που μπορούμε να τους δούμε διαφορετικά τον χειμώνα.

φαράγγι της Σαμαριάς

Το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιεράπετρα και η Σητεία διαθέτουν τουριστικές υποδομές που είναι ανοιχτές όλο τον χρόνο και θα μπορούσαν να προωθήσουν πακέτα διακοπών, ώστε σταδιακά να ανοίξει η 12μηνη αγορά τουρισμού στην Κρήτη. Μην ξεχνάτε ότι κάθε χρόνο στην παγκόσμια 5άδα του tripadvisor φιγουράρει η Κρήτη, ανάμεσα στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Ρώμη, στους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Όλα υπάρχουν και απομένουν οι καλύτερες υποδομές και συγκοινωνίες, όπως και μια δυναμική προώθηση.

καιρό

Είναι εφικτό και τον χειμώνα να υπάρχει τουρισμός με διαφορετικούς όρους και σε μια κατεύθυνση του να μην είναι σύντομη και έντονη η τουριστική παρουσία, αλλά να υπάρχει και τους 12 μήνες του έτους, κάτι που θα συμβάλει και στην πιο βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, χωρίς απότομες διακυμάνσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ