Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Πόσες ομορφιές χωράει η Ελλάδας; Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί κάτι παρόμοιο ταξιδεύοντας και γνωρίζοντας καινούρια μέρη ορεινά ή της νησιωτικής μας χώρας. Ακτές, νησιά, λιβάδια, βουνά και λίμνες συνθέτουν ένα μαγευτικό και εντυπωσιακό τοπίο. Ένα παζλ αντιθέσεων ακόμη και μέσα στον ίδιο νομό και γύρω από την ίδια πόλη.

Η Κρήτη αδιαμφισβήτητα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα και τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της φύσης. Ένα από αυτά είναι η λεγόμενη λίμνη «καρδιά» που σε μαγεύει αλλά… όχι όλες τις εποχές του χρόνου. Η λίμνη του Ομαλού είναι αυτό που λέμε πίνακας ζωγραφικής και δύσκολα υπάρχουν λέξεις που μπορεί να αποτυπώσουν την ομορφιά.

Η λίμνη Ομαλού βρίσκεται στο ομώνυμο οροπέδιο στην επαρχία Βιάννου στην Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης. Το οροπέδιο χρησιμοποιείται κυρίως από βοσκούς της περιοχής και μόνο τους θερινούς μήνες. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι αυτό που αφήνουν πίσω τα χιόνια όταν λιώνουν.

Ο λόγος για την μικρή φυσική λίμνη η οποία μάλιστα διατηρείται ως τα μέσα περίπου της άνοιξης. Στη συνέχεια τα νερά της αποστραγγίζονται μέσα από το έδαφος, εμπλουτίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Αν υπάρχει πάντως μια εποχή που ξεχωρίζει στην καρδιά μας είναι ο χειμώνας. Κι αυτό γιατί το βουνό του Αφέντη Χριστού που υψώνεται από πάνω ντύνεται στα λευκά και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό.

Το χειμώνα εξάλλου μπορεί να πετύχεις τη λίμνη ακόμη και παγωμένη και νομίζεις τελικά ότι βρίσκεσαι στο παγωμένο βασίλειο κάποιου παραμυθιού. Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, εκεί κοντά βρίσκεται επίσης και το εξίσου όμορφο και γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος. Αλλά όλα αυτά είναι απλώς περιγραφές της ομορφιάς που σου προσφέρει τελικά η Κρήτη και σε αυτή την περίπτωση.

Οι λίμνες στα βουνά έχουν μια ξεχωριστή θέση την καρδιά μας γιατί συνδυάζουν το νερό με την πιο άγρια μορφή της φύσης και έτσι το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο. Θαρρείς και θα δεις να ξεπηδούν από κάπου δράκοι αλλά και ξωτικά. Οι δρακόλιμνες ανήκουν επίσης σε αυτήν την κατηγορία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ