Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ερευνητές εφηύραν την μπαταρία που αντέχει 400 χρόνια | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανέπτυξαν μια μπαταρία που θα μπορούσε να λειτουργεί χωρίς να φθείρεται για περίπου 400 χρόνια. Μάλιστα, η εφεύρεση τους προέκυψε σχεδόν τυχαία.

Αναλυτικότερα, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βελτιώσουν τη σχεδίαση των “νανοκαλωδίων” που αξιοποιούνται στις συμβατικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αξιοποιώντας χρυσό για την κατασκευή τους και ενσωματώνοντάς τα σε ένα ειδικό ηλεκτρολυτικό τζελ.

Αυτό που παρατήρησε όμως η φοιτήτρια Mya Le Thai, είναι ότι η δημιουργία της ομάδας κατάφερε να αντέξει περίπου 200.000 κύκλους φόρτισης μέσα σε διάστημα ενός μήνα, χωρίς να παρουσιάζει ενδείξεις φθοράς. Μια τέτοια μπαταρία θα μπορούσε να τροφοδοτεί ένα laptop ή smartphone για εκατοντάδες χρόνια

“Είναι τρελό. Αυτού του τύπου οι μπαταρίες χάνουν σημαντικά σε απόδοση μετά από μόλις 5.000 ή 6.000 κύκλους φόρτισης”, δήλωσε ο Reginald Penner, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Φυσικά, η έρευνα θα συνεχιστεί, αλλά μάλλον θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να καταλήξει στην αγορά μια εμπορική υλοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Πηγή: PC Magazine

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ