ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Κορονοϊός : Έτσι θα μάθετε αν έχετε κρούσματα στη γειτονιά σας
Ο κορονοϊός μπήκε στις ζωές μας πριν από περίπου ένα χρόνο για τις άλλαξε για τα καλά. Τα κράτη πλέον είναι πιο οργανωμένα και χρησιμοποιούν κάθε μέσο που διαθέτουν για να περιορίσουν την εξάπλωση του φονικού ιού. Φυσικά στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας μπήκε η επιστήμη. Τα εμβόλια και τα φάρμακα είναι αυτά που θα δώσουν ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που ζει ο πλανήτης όλους αυτούς τους μήνες.
Ωστόσο εκτός από τα εμβόλια η επιστήμη και η τεχνολογία έχει βοηθήσει και σε άλλους τομείς. Σε μια τέτοια συνθήκη η Google δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στο να αποφεύγουν οι πολίτες τις περιοχές με έντονο ιικό φορτίο. Ο τεχνολογικός κολοσσός έβαλε μια νέα προσθήκη στο Google Maps. Για την ακρίβεια η Google ενημερώνει τους χρήστες για τα περιστατικά μόλυνσης στην περιοχή τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στην εφαρμογή εμφανίζονται οι αριθμοί κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους.
Πως να δείτε τη νέα προσθήκη
- Ανοίγετε το Google Maps
- Πατάτε πάνω δεξιά το εικονίδιο με τα τρία layers
- Επιλέγετε το «COVID-19 Info»
Μάλιστα, υπάρχει και ένδειξη για τον ρυθμό αύξησης ή μείωσης. Η Google αντλεί τα δεδομένα από τρεις πηγές: από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, από τους Times της Νέας Υόρκης και τη Βικιπαίδεια. Και οι τρεις πηγές παίρνουν τα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και από άλλους δημόσιους ή κυβερνητικούς οργανισμούς. Η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως αυτό το εργαλείο δείχνει «τις κρίσιμες πληροφορίες για τον Covid σε μία περιοχή ώστε να αποφασίζετε πού θα πάτε και τι θα κάνετε».
Οι Χάρτες Google είναι υπηρεσία χαρτογράφησης στο Διαδίκτυο. Η εφαρμογή και η τεχνολογία της υπηρεσίας παρέχεται από την Google και υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες που βασίζονται σε χάρτες, συμπεριλαμβανομένου της ιστοσελίδας «Χάρτες Google». Προσφέρει χάρτες δρόμων και σχεδιαστή διαδρομών για μεταφορές με τα πόδια, αυτοκίνητο, ποδήλατο (beta) ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Περιλαμβάνει επίσης εντοπισμό των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πόλεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι δορυφορικές εικόνες των Χαρτών Google δεν ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο η Google προσθέτει δεδομένα στη Κύρια Βάση δεδομένων της σε τακτική βάση και οι περισσότερες από τις εικόνες δεν είναι πάνω από τριών ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αναβάθμιση τον Ιούλιο του 2008, η Ελλάδα ήταν μία από τις 11 χώρες που επιλέχθηκαν.
Πηγή: in