Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

PLUS +

Ποια είναι η πιο περιζήτητη και καλοπληρωμένη ειδικότητα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδικτυακή έρευνα για τις παροχές και τους μισθούς των στελεχών πληροφορικής είδε το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας μεταξύ άλλων πως κυρίαρχη παροχή προς τους εργαζόμενους του κλάδου αποτελεί  η απομακρυσμένη εργασία (remote working).

Ξεκάθαρη είναι, επίσης, η διαφορά στις ετήσιες αποδοχές όσων διαμένουν στο εξωτερικό και εργάζονται στην Πληροφορική, με μέσες ετήσιες αμοιβές στις 72.170 ευρώ, σε σύγκριση με όσους διαμένουν στην Ελλάδα που αμείβονται με έως 29.752 ευρώ -καθαρές αποδοχές 26.632 ευρώ.

Το 90%, σύμφωνα με το kariera.gr, εργάζονται ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου. Το 6,55% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μόνο ένα 3,62% δηλώνει πως δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή. Γύρω στο 65% των εργαζομένων δήλωσε ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες εργασίας, ακόμα κι αν δεν τις αναζητά ενεργά.

Σχεδόν 1 στους 4 εργάζονται στον κλάδο Information Technology & Services, με καθαρές αποδοχές 26.829 ευρώ, ενώ το 12% εργάζεται στον κλάδο Computer Software, με καθαρές αποδοχές 27.533 ευρώ. Υψηλότερες αποδοχές εμφανίζουν οι κλάδοι Healthcare και Banking και χαμηλότερες οι κλάδοι Computer & Network Security και Construction. Όλα τα ποσά αφορούν τη μέση τιμή ετήσιων αποδοχών.

Οι κυριότερες παροχές

Οι τρεις κυριότερες παροχές σε μισθωτούς πλήρους απασχόλησης αλλά και ανεξάρτητους επαγγελματίες (freelancers) είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας και η παροχή μπόνους πλέον της αμοιβής. Η πιο σημαντική πτυχή για την αξιολόγηση μιας νέας ευκαιρίας εργασίας είναι η κουλτούρα στο περιβάλλον εργασίας και ακολουθούν το πακέτο αποδοχών και οι γλώσσες/frameworks με τις οποίες ασχολούνται τα στελέχη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022. Ο CEO και ιδρυτής του kariera.gr Θεόφιλος Βασιλειάδης δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα για να είναι κάποιος στέλεχος πληροφορικής.

Οι developers αποτελούν την πιο περιζήτητη, καλοπληρωμένη ειδικότητα, που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά, αλλά ούτε και από γλωσσικά εμπόδια. Ένας προγραμματιστής δουλεύει με πολύ καλές αποδοχές, απ’ όπου θέλει, για όσο θέλει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ