Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Σχεδιάζεται εμβόλιο κατά του κορονοϊού για εφ’ όρου ζωής έως το 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που όπως φαίνεται όλα τα εμβόλια θα χρειαστούν μια ενισχυτική δόση για να ανταποκριθούν στις μεταλλάξεις της COVID 19, στην Ιαπωνία οι επιστήμονες μελετούν ένα εμβόλιο το οποίο θα προστατεύει για πάντα κατά της νόσου και θα απαντύξει αρκετά αντισώματα ώστε να μην χρειάζεται ενισχυτική δόση.

Ο επίτημος ερευνητής στο Μητροπολιτικό Ινστιτούτο του Τόκυο, Michinori Kohara, αναρωτιόταν αν μπορεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του ιού στα πρότυπα εκείνου κατά της ευλογιάς, με το οποίο ασχολείται τις τελευταίες τρείς δεκαετίες. Από τον Απρίλιο του ΄20 ο Κοχάρα, μαζί με τον εθνικό οργανισμό λοιμωδών ασθενειών, ξεκίνησαν τις έρευνες. Επέλεξαν το μη παθογόνο στέλεχος της παραλλαγής του ιού της δαμαλίτιδας που ονομάζεται DIs, το οποίο μεταφέρει το γονίδιο της ακίδας της SARS-COV-2. Μέσα σε μια εβδομάδα το εμβόλιο αυτό, μπορεί να αναπτύξει στο σώμα ικανά αντισώματα ώστε να είναι ισυχρή η ανόσια. Μάλιστα, τα πειράματα σε ποντίκια έδωσαν πολύ καλά αποτελέσματα.

«Έχω εργαστεί σε διάφορες τεχνολογίες εμβολίων, όπως ο αδενοϊός και το αγγελιοφόρο RNA, αλλά το εμβόλιο που χρησιμοποιεί τον φορέα του ιού της δαμαλίτιδας είναι το πιο ισχυρό από όλα με λίγες παρενέργειες», είπε η Kohara στους The Japan Times σε συνέντευξή του. «Τα χαρακτηριστικά αυτού του εμβολίου είναι ότι μπορεί να προκαλέσει αντισώματα και δια βίου ανοσία».

Η Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co. πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη και τημ δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου Kohara στην Ιαπωνία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 σε 150 έως 200 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποστεί λοιμώξεις και πλήρως εμβολιασμένων ατόμων. Εάν επιβεβαιωθούν η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια, η κλινική δοκιμή τελικής φάσης πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως μετά, με στόχο την εμπορευματοποίηση το νωρίτερο το 2024, λέει.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για το εμβόλιο είναι η εξασφάλιση των πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων γιεν που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της τελευταίας κλινικής δοκιμής, καθώς η Kohara λέει ότι η Nobelpharma δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει μόνη της. Παρόλο που η κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια για να επιδοτήσει κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας από εγχώριους κατασκευαστές φαρμάκων, δεν υπάρχει σχέδιο για επιδότηση των κλινικών δοκιμών του έργου.

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ