Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Με 120.000 κρούσματα σε τέσσερις μέρες, το πιστοποιητικό παραμένει «πράσινο» ακόμα και σε άτομα που νοσούν

Δημοσιεύτηκε

στις

πιστοποιητικό
Διαφήμιση
Διαφήμιση
66 Shares

Στην αυτοπειθαρχία των πολιτών που έχουν διαγνωστεί θετικοί επαφύεται η καραντίνα τους, καθώς πρόβλημα στη διασύνδεση υπηρεσιών και πλατφορμών, αφήνει εμβολιασμένους που νοσούν να φαίνονται «καθαροί» στο σκανάρισμα του πιστοποιητικού τους.

Έτσι ακόμα και αν νοσείτε, αν είστε εμβολιασμένοι το πιστοποιητικό θα συνεχίζει να εμφανίζεται “πράσινο” στους ελέγχους επιτρέποντάς σας την πρόσβαση παντού. Το πρόβλημα μάλιστα είχε επισημανθεί στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το θέμα είχε αναδειχθεί από το news4health, από τις 15 Δεκεμβρίου, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «Πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαιώνουν πάντως ότι το πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται ένα μήνα για να εκδοθεί και να τεθεί σε ισχύ. Τα προβλήματα που προκύπτουν ωστόσο είναι τα εξής: Ένας εμβολιασμένος είτε είναι άνω των 60 ετών ή όχι μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα και αν έχει κορονοϊό επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν έχει λήξει τυπικά».

Τα κρούσματα το τελευταίο τετραήμερο (συμπεριλαμβανομένης της σημερινής που αναμένεται να κινηθεί στα 35.000 κρούσματα) έχουν φτάσει όμως τις 120.000, όσο δηλαδή όλο τον υπόλοιπο Δεκέμβριο μαζί και το πρόβλημα συνεχίζει να ισχύει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap