ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το Κρητικό χαρουπόμελο με την υψηλή διατροφική αξία!
Πώς τα φέρνει ξανά η ζωή και τα υποτιμημένα και ξεχασμένα και πολλά… καμένα στις σόμπες μας χαρούπια, πήραν ξανά την αξία τους.
Ας πούμε λίγα λόγια και για το χαρουπόμελο, που τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε την κύρια γλυκαντική ουσία.
* Το χαρουπόμελο, μας ενημερώνει σχετική κοινοποίηση (ελαιόλαδο Skoutari της Κριτσάς, www.skoutarioliveoil.com), είναι ένα παχύρρευστο υγρό που παράγεται πολύ εύκολα από το βράσιμο των χαρουπιών. Η γεύση του θυμίζει σοκολάτα, με πολύ λίγα όμως λιπαρά και χωρίς καφεΐνη!
* Σήμερα, χάρις την υψηλή διατροφική του αξία, θεωρείται μια υπερτροφή, αφού, εκτός από τις βιταμίνες, τους υδατάνθρακες, το σίδηρο και τις πρωτεΐνες, περιέχει επίσης την τριπλάσια ποσότητα ασβεστίου σε σχέση με τα γαλακτοκομικά προϊόντα και συστήνεται ανεπιφύλακτα για τις γαστρεντερικές παθήσεις, την οστεοαρθρίτιδα και τον πονόλαιμο!
Κάθε φορά που ρίχνουμε μια ματιά πίσω στις ρίζες μας, επιβεβαιώνουμε ότι η φύση είναι φαρμακείο και το μόνο που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να το μεταφέρουμε σπίτι μας!
πηγή: anatolh.com