Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τελικά είναι τόσο δύσκολα τα Ρώσικα; 4 λόγοι που αποδεικνύουν το αντίθετο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρώσικα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
43 Shares

Κυριαρχεί κάπως λανθασμένα η άποψη πως τα ρώσικα είναι μια γλώσσα δύσκολη, ως και απαγορευτική για να ξεκινήσει κανείς να τη μαθαίνει. Καθότι συνηθισμένοι στις δημοφιλείς γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά) σίγουρα μπορούμε να πούμε πως δε μοιάζουν καθόλου, άρα και είναι λογικό τα ρώσικα να έχουν ένα χ επίπεδο δυσκολίας.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα Αραβικά, για παράδειγμα! Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε γιατί τα ρώσικα δεν είναι μια τόσο δύσκολη γλώσσα, αρκεί να βρει κανείς τον κατάλληλο καθηγητή που θα απογειώσει την εμπειρία εκμάθησης.

Βρείτε καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα Ρώσικων στην ασφαλή και αξιόπιστη πλατφόρμα του instateacher. Εξερευνήστε τις επιλογές σας, και επιλέξτε τον καθηγητή που σας ταιριάζει με βάση τις ανάγκες και το πρόγραμμά σας.

1. Η αλφάβητος δεν είναι δύσκολη

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές — τα περίεργα γράμματα. Για όσους δεν έχουν ξαναδεί ρώσικη γραφή, μπορεί να τους φανούν περίεργα τα γράμματα. Κάποια μοιάζουν με Ελληνικά γράμματα ή Αγγλικά, όμως έχουν εντελώς διαφορετικό ήχο. Για παράδειγμα, το Η δε διαβάζεται “ι”, αλλά “ν”. Τα Κυριλλικό αλφάβητο είναι παρόμοιο με το Ελληνικό, για αυτό οι δύο αλφάβητοι έχουν πολλά κοινά γράμματα. Συνεπώς, δεν είναι δύσκολο να μάθει κάποιος που μιλάει Ελληνικά τα γράμματα της Ρώσικης γλώσσας, αρκεί να προσέξει και να συνηθίσει τις διαφορές.

2. Η προφορά γίνεται δύσκολη όταν τη δυσκολεύουν τα βιβλία εκμάθησης

Δεν είναι δυνατόν να μάθετε οποιαδήποτε προφορά γλώσσας μόνο από τα βιβλία μαθητή! Πρέπει να εκπαιδευτεί το αυτί σας στο άκουσμα των ήχων, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με ακουστικές ασκήσεις, συνήθεια, αλλά και με κατεύθυνση από έμπειρους ομιλητές της γλώσσας. Για αυτό είναι άκρως σημαντικό να ξεκινήσετε μαθήματα Ρώσικης γλώσσας με καθηγητές που έχουν εμπειρία στη γλώσσα. Ανακαλύψτε τους καλύτερους καθηγητές για ρώσικα στο instateacher.

3. Οι μεγάλες λέξεις δεν είναι δύσκολες αν τις δείτε σαν σύνθετες

Τα Ρώσικα, όπως και τα Γερμανικά, έχουν μερικές πολύ μεγάλες λέξεις που φαίνεται αδύνατο να διαβαστούν με την πρώτη ματιά. Όμως, στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολες αν τους συμπεριφερθείτε σαν τις δικές μας σύνθετες λέξεις και τις σπάσετε σε τμήματα. Για παράδειγμα το Здравствуйте (= γεια/χαιρετισμός) πρέπει να σπάσει σε δύο κομμάτια για να μη σας φανεί γλωσσοδέτης! Απλώς κάντε πρακτική πολλές φορές τα δύο κομμάτια της λέξης και μετά όλη μαζί, όπως θα σας υποδείξει και ο καθηγητής σας.

4. Κάποια στοιχεία της γλώσσας είναι πραγματικά πανεύκολα

Ακόμα και αν δεν το πιστεύετε, κάποια κομμάτια στα ρώσικα είναι πιο εύκολα και από άλλες γλώσσες και θα κάνουν εύκολη τη ζωή των αρχαρίων. Ας πούμε, η σειρά των λέξεων δεν είναι αυστηρή και δε χρειάζεται να ακολουθήσετε απαραίτητα τη σύνταξη Υποκείμενο – Ρήμα – Αντικείμενο. Το ρήμα “είμαι” μπορείτε να το παραλείψετε στον Ενεστώτα και αντί να πείτε “Εσύ είσαι όμορφος” μπορείτε άνετα να πείτε “Εσύ όμορφος”. Στις ερωτήσεις αρκεί να δώσετε έμφαση στον επιτονισμό της καταφατικής πρότασης και ξεμπερδέψατε! Η άρνηση των ρημάτων, των ουσιαστικών, και των επιθέτων γίνεται με την προσθήκη της πρόθεσης не.

Τα ρώσικα είναι μια από τις πιο όμορφες και χρήσιμες γλώσσες του σύγχρονου κόσμου. Στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολα, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά και ευκολίες όπως και οι υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου. Με βεβαιότητα όμως, τη διαφορά στην εκμάθηση μπορεί να κάνει ένας άρτια καταρτισμένος καθηγητής ρώσικης γλώσσας. Βρείτε τον καθηγητή που ταιριάζει στις ανάγκες σας μέσω του instateacher.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap