Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Huawei!

Δημοσιεύτηκε

στις

Huawei
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Huawei που είναι γνωστή για την κατασκευή smartphones, διέβην το Ρουβίκωνα, περνώντας τώρα στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων, προφανώς ηλεκτρικών. Μέχρι να δούμε ένα αυτοκίνητο με τα σήματα της το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο SF5, το οποίο στην Κίνα θα πωλείται και μέσω του δικτύου της Huawei.

Σύμφωνα με το newsauto, το μοντέλο ονομάζεται SF5 και είναι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ένα crossover με μεγάλη αυτονομία που δημιουργήθηκε από κοινού με την Cyrus.

Το τελικό όνομα του μοντέλου, όπως φαίνεται και στο τιμόνι, θα είναι το «Seres» και αξίζει ειδική αναφορά στο φωτιστικό αποτύπωμά του με τα εμπρός φώτα ημέρας. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.700 χιλιοστά, ενώ το πλάτος και το ύψος, είναι 1.930 και 1.625 χιλιοστά αντίστοιχα. Το μεταξόνιό του είναι 2.875 χιλιοστά και από αυτό προκύπτει πως οι χώροι για τους επιβάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχοι.

Στην καμπίνα, φυσικά τον πρώτο λόγο έχει η υψηλή τεχνολογία που αποτυπώνεται με χαρακτηριστικό τρόπο στις ψηφιακές οθόνες που έχουν το ρόλο του πίνακα οργάνων αλλά και του μεγάλου κάθετου tablet στο κέντρο του ταμπλό. Η επένδυση στις υπόλοιπες επιφάνειες ανάλογα με την έκδοση, είναι από απομίμηση ξύλου, έως και sport με ένθετα αλουμινίου. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος για την καμπίνα με πολλές χρωματικές επιλογές και μπροστινά καθίσματα με λειτουργίες θέρμανσης, εξαερισμού και μασάζ.

Φυσικά, με την εμπλοκή της Huawei στην εξέλιξη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το καινούργιο αυτό crossover είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ψυχαγωγίας υψηλής τεχνολογίας. Συνδέεται με smartphone μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μεταφέρει αυτόματα πληροφορίες μουσικής και πλοήγησης μεταξύ των δύο συσκευών. Υπάρχει επίσης τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και σύστημα ήχου με 11 ηχεία, καθώς και δύο subwoofer. Οι μηχανικοί που ασχολήθηκαν με την εξέλιξη του μοντέλου έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση του θορύβου και των κραδασμών. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, το μοντέλο διαθέτει μπροστινό τζάμι διπλής επίστρωσης και άφθονο αδρανές υλικό για μόνωση. Το SF5, σε επίπεδο τεχνολογικής διαθεσιμότητας, παρουσιάζεται πλήρες με ραντάρ και αισθητήρες, καθώς και μια σειρά από κάμερες.

Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν τον ιδανικό έλεγχο ταχύτητας με τη χρήση του adaptive cruise control, υποβοήθηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, διατήρηση της πορείας στο κέντρο της λωρίδας και προειδοποίηση για εμπρόσθια σύγκρουση. Η Huawei δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πούμε πως το μοντέλο διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί ως γεννήτρια για την παραγωγή ενέργειας με την οποία τροφοδοτούνται οι μπαταρίες.

Για την κίνηση του μοντέλου υπάρχουν –στην κορυφαία του έκδοση- δύο ηλεκτρικοί κινητήρες που παράγουν συνδυασμένη απόδοση 551 ίππους και 83,6 kgm ροπής. Με αυτά τα δεδομένα, τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση που διαρκεί μόλις 4,7 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας που φορτίζει τις μπαταρίες, βοηθάει το SF5 θα έχει αυτονομία πάνω από 1.000 χιλιόμετρα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως το μοντέλο μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα ακόμα και ένα νοικοκυριό, επιστρέφοντας την ενέργεια στο δίκτυο. Το SF5 βρίσκεται προς το παρόν στο Shanghai Auto Show και θα εμφανιστεί σύντομα σε μερικά από τα καταστήματα του δικτύου της Huawei. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα στην Κίνα, με τιμή που θα ξεκινά από τα 27.716 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ