ΚΡΉΤΗ
Υπόθεση Λεμπιδάκη: Ο Ηλίας, ο “μύθος” και το τζιπ-φάντασμα
Μια σειρά από ερωτήματα που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί, όπως για παράδειγμα εάν συνελήφθησαν ή όχι όλοι όσοι συμμετείχαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη, το πού βρίσκονται τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το γιατί οι αρχές ανέκριναν άτομα για τα οποία δεν έχει προκύψει η συμμετοχή τους στην υπόθεση, προκύπτουν από τα άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανακριτικής διαδικασίας που παρουσιάζει σήμερα η «Π».
Πέρα από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα, κάποια εκ των οποίων αποδείχτηκαν ουσιώδη, ενώ κάποια άλλα άνευ ουσίας, στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν και ανώνυμα e mail και τηλεφωνήματα, τα οποία έστρεψαν την Αστυνομία προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Όπως προκύπτει από την έκθεση ένορκης εξέτασης εργαζομένου στην εταιρία «Πλαστικά Κρήτης» με ημερομηνία 10/5/2017, ένα τηλεφώνημα που έγινε την ίδια ημέρα στην επιχείρηση χαρακτηρίστηκε ως σημαντικό και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Στην κατάθεσή του ο εργαζόμενος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σήμερα 10/05/2017 και ώρα 09.14 χτύπησε το τηλέφωνό του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας και απάντησε σε αυτό μια υπάλληλος. Όπως με ενημέρωσε της μίλησε ένας άνδρας λέγοντάς της “είμαι καταζητούμενος και ξέρω τον απαγωγέα”.
Η υπάλληλος απάντησε στον άνδρα ότι θα τον συνδέσει με τον προϊστάμενό της, δηλαδή εμένα και αυτός τη ρώτησε τότε “είναι αστυνομικός;”. Αυτή απάντησε αρνητικά και τον συνέδεσε με εμένα. Αρχικά, ο άνδρας, του οποίου η φωνή δε μου θύμιζε τίποτα, με καθαρά ελληνικά μού είπε “Λέγομαι Ηλίας από Κορινθία και γνωρίζω τον απαγωγέα”.
Στην κατάθεσή του ο υπάλληλος αναφέρει ότι ρώτησε το όνομα του «εγκεφάλου» και τότε το άγνωστο άτομο του απάντησε πως πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε ακουστεί το όνομά του για μια επίσης σοβαρή υπόθεση του παρελθόντος που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
«Ένας μύθος γύρω από το όνομά μου μόνο για κακά πράγματα»
Στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και τη σύλληψη των απαγωγέων του, το άτομο το οποίο «φωτογραφήθηκε» από το ανώνυμο τηλεφώνημα ως «εγκέφαλος» της απαγωγής κλήθηκε και κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Στην κατάθεσή του ο ίδιος ανέφερε αρχικά ότι το μόνο που κοιτάζει είναι το σπίτι του και η δουλειά του. «Έχω κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορα πράγματα, γεγονός που συνδέει το όνομά μου με οτιδήποτε κακό συμβαίνει, ιδιαίτερα στην περιοχή μου. Έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από το όνομά μου, που με συνδέει μόνο με κακά πράγματα και μάλιστα με γεγονότα που δεν έχω καμία σχέση».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο ίδιος απαντά στο ερώτημα εάν γνωρίζει κάτι σχετικά με την απαγωγή, αναφέροντας: «Δεν έχω καμία σχέση και δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα. Ό,τι έμαθα το έμαθα από τα ΜΜΕ. Ουδεμία εμπλοκή, σχέση ή συμμετοχή έχω σε αυτό το γεγονός, το οποίο όπως εξελίχθηκε ήταν πάρα πολύ άσχημο για τον απαχθέντα, αφού κρατήθηκε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξέρω πολύ καλά ότι έχει ακουστεί το όνομά μου, όμως σας λέω ειλικρινά ότι δεν έχω καμία σχέση».
Αναφερόμενος στη μεγάλη υπόθεση που είχε κάνει λόγο ο ανώνυμος «πληροφοριοδότης», το άτομο που εξετάστηκε ανέφερε: «Ούτε με την υπόθεση αυτή είχα σχέση και αθωώθηκα στο δικαστήριο. Καταδικάστηκαν αυτοί που πράγματι συμμετείχαν. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω ποιος και για ποιο λόγο θέλει να με εμπλέξει».
Πού είναι το τζιπ Cherokee;
Για την Αστυνομία είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Cherokee, το οποίο όμως δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. Στη δικογραφία που έχει συνταχθεί γίνεται αναφορά για το συγκεκριμένο όχημα, μέσα από την κατάθεση ενός νεαρής ηλικίας ατόμου με καταγωγή από την Κρήτη, που διαμένει όμως στην Αθήνα.
Το συγκεκριμένο άτομο κατέθεσε το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το περιβόητο τζιπ.
Ο μάρτυρας δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάθεση, την οποία μεταφέρουμε αυτολεξεί: «Σήμερα που ήρθαν οι αστυνομικοί στο σπίτι μου, τους άνοιξα και όταν ένας με ρώτησε αν γνώριζα για ποιο λόγο ήρθαν στο σπίτι μου, τους είπα ότι υποψιάζομαι το λόγο, εννοώντας αυτό που έλεγε η τηλεόραση, δηλαδή ότι η Αστυνομία είχε βρει τον Λεμπιδάκη. Το ότι υποψιαζόμουν το λόγο το είπα στον αστυνομικό κάνοντας πλάκα γιατί είχα μάθει από συγγενή μου που είναι αστυνομικός στην Κρήτη ότι τον είχε ρωτήσει ο διοικητής του αν γνώριζε ποιανού ήταν το Cherokee που ήταν μπλεγμένο στην απαγωγή».
Ο ίδιος αναφέρει τέλος ότι το τζιπ Cherokee που είχε το είχε παλιότερα στο χωριό του, ενώ «εδώ κι ενάμιση χρόνο το έχω πουλήσει για παλιοσίδερα. Επειδή ο διοικητής του (σ.σ.αναφέρεται στο συγγενή του αστυνομικό) του έκανε ανάκριση, όπως μου είπε, και τον ρωτούσε συνέχεια για μένα και για το Cherokee, κατάλαβα ότι ήμουν για την Αστυνομία ύποπτος για την απαγωγή. Δεν έχω όμως καμία εμπλοκή».
Πηγή: patris.gr