Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Βαρδάκης: Η Κρήτη «πληρώνει» βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο κάθε χρόνο

Δημοσιεύτηκε

στις

τροχαίο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μνήμης θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, το μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης έκανε την εξής ανακοίνωση:

«Σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Υπολογίζεται πως πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι  χάνουν τη ζωή τους ετησίως από τροχαία ατυχήματα στον πλανήτη, με την πλειοψηφία αυτών να είναι νέοι, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (European Transport Safety Council – ETSC) καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να βελτιώσει την ασφάλεια των νέων σε ηλικία οδηγών μέσω αλλαγών στο σύστημα έκδοσης αδειών οδήγησης, μεταξύ άλλων, καθώς τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι νέοι χρήστες του δρόμου, ηλικίας 15 έως 30 ετών, αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο όλων των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις.

Η Κρήτη, δυστυχώς, «πληρώνει» βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Καθημερινά, νέοι άνθρωποι, χάνουν τη ζωή τους σε δρόμους καρμανιόλες. Τόσο τα έργα που καθυστερούν, όπως η κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ., όσο και η μη τήρηση των κανόνων της ενδεδειγμένης οδηγικής συμπεριφοράς μας φέρνουν αντιμέτωπους με τραγικές ιστορίες απώλειας.

Η προσπάθεια για την εξάλειψη μιας από τις πρώτες αιτίες θανάτου στους νέους ανθρώπους παγκοσμίως είναι διαρκής και μας αφορά όλους.»

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ