Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΚΡΉΤΗ

Τσίπουρο και ρακή: Ρίχνουν την πίεση, έχουν αντιμικροβιακή δράση, περιορίζουν θρομβώσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

τσικουδιά ρακή
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τόσο το τσίπουρο για τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, όσο και η ρακή για την Κρήτη, είναι ποτά συνδεδεμένα με τη φιλοξενία του τόπου.

Πολλοί πιστεύουν ότι η τσικουδιά και το τσίπουρο είναι ακριβώς το ίδιο ποτό. Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν πολύ, όμως ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει. Η τσικουδιά ή ρακή, είναι το αποτέλεσμα μίας και μόνο απόσταξης. Το τσίπουρο χρειάζεται δύο αποστάξεις, στη δεύτερη προστίθεται γλυκάνισο ή άλλα αρωματικά υλικά.

Εκτός από το γλυκάνισο ή τα άλλα αρωματικά, η ρακή και το τσίπουρο δεν παρουσιάζουν καμία διαφορά.

Τα οφέλη στην υγεία

Εάν ρωτήσετε κάποιον Κρητικό, θα σας προτείνει να «πιείτε μια ρακή» για όποια πάθηση και να αντιμετωπίζετε. Τα κρητικά γιατροσόφια, θέλουν τη ρακή να νικάει όλες τις ασθένειες.

Στην πραγματικότητα, τόσο η ρακή όσο και το τσίπουρο, αν καταναλωθούν με μέτρο δηλαδή 1-2 σφηνάκια, έχουν οφέλη για την υγεία, μιας και είναι καθαρά ποτά χωρίς χημικές προσθήκες.

Αρτηριακή πίεση: Η προσεκτική κατανάλωση προκαλεί αγγειοδιαστολή, λόγω της ποσότητας αλκοόλ και ρίχνει την πίεση.

Αντιμικροβιακή δράση: Ως ποτά, το τσίπουρο και η ρακή, έχουν αντιμικροβιακή δράση. Γι’ αυτό και επικρατεί η άποψη ότι καταπολεμούν το κρυολόγημα και τον πυρετό.

Καρδιαγγειακά: Βελτιώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, γλυκόζης, χοληστερόλης, γι’ αυτό και περιορίζει τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Επιπλέον, διατηρείται η καλή κυκλοφορία του αίματος.

Αντιπηκτική δράση: Η ήπια κατανάλωση, περιορίζει το σχηματισμό θρομβώσεων, καθώς μειώνει τη συγκολλητική ικανότητα των αιμοπεταλίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ