Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Οι 5 Πλατείες του Ρεθύμνου! Δείτε και ψηφίστε την αγαπημένη σας! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πλατείες στο Ρέθυμνο είναι αρκετές και πραγματικά για όσους γνωρίζουν την πόλη θα έχουν παρατηρήσει ότι κάθε μία από αυτές χαρακτηρίζεται από τη δική τους τάση και τους δικούς της ρυθμούς.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς συμβαίνει στην κάθε μια ξεχωριστά και στο τέλος του άρθρου σας δίνουμε την ευκαιρία να ψηφίσετε την αγαπημένη σας!

Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη

 

1.Η πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων – Η πλατεία για να ξαποστάσει κάποιος στο πέρας της ημέρας!

Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του κέντρου και δίπλα στην εκκλησία των Τεσσάρων Μαρτύρων, αλλά παράλληλα και δίπλα από τη λαϊκή αγορά της Πέμπτης. Είναι μια πλατεία που καθημερινά περνούν ντόπιοι κι επισκέπτες, είτε για να κατευθυνθούν στην αγορά, είτε περνούν και συνεχίζουν την βόλτα τους. Το σίγουρο είναι ότι η πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων αποτελεί σταθμό για το Ρέθυμνο, αφού καθημερινά κόσμος βρίσκει λίγη σκιά κάτω από τα δέντρα στα παγκάκια της πλατείας και ξεκουράζεται ή περιμένει το ραντεβού του.

Ιερός ναός Τέσσερις Μάρτυρες Ρέθυμνο - thisiscrete . travel guide of Crete

 

2. Η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου – Η πλατεία πέρασμα για την Αστυνομία, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και το γήπεδο της Σοχώρας

Μια πλατεία πέρασμα και ιδιαίτερα ασφαλής για να παίξουν τα μικρά παιδιά μιας και απαγορεύεται η στάθμευση και η διέλευση οχημάτων μέσα στην πλατεία. Είναι μια πολύ όμορφη πλατεία με μικρά συντριβάνια και δέντρα. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά καφενεία περιμετρικά της που έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες να προτιμούν να καθίσουν εκεί και να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν με ασφάλεια στην πλατεία.

Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Ανοικτών Δημοσίων Χώρων του Δήμου Ρεθύμνης –  ΓΑΜΑΣΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

 

3. Η πλατεία Μικρασιατών – Ο πολιτισμός στην καρδιά της παλιάς πόλης!

Γεμάτη ζωή η πλατεία Μικρασιατών κατά τις απογευματινές ώρες με μικρά παιδιά έως και ηλικιωμένους ανθρώπους. Μόλις ο ήλιος αρχίζει να χάνεται, κάθε ηλικία φθάνει στην πλατεία να απολαύσει το δροσερό τοπίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης, είναι τεράστια σε έκταση και είναι ακριβώς πίσω από το Σπίτι του Πολιτισμού με αποτέλεσμα το τελευταίο να παροτρύνει τη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, αφού γίνεται χρήση του πίσω προαυλίου χώρου ως εξέδρα για πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Πλατείες-Σημεία Συνάντησης

 

4. Η πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη – Η καλοκαιρινή πλατεία των show και των ραντεβού πριν τη βόλτα!

Η πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη θεωρείται λίγο πιο καλοκαιρινή, διότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παραλία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο συχνή η επίσκεψη του κόσμου σε αυτήν κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών καθώς αρκετοί βρίσκονται στην παραλία για μπάνιο ή βόλτα. Η συγκεκριμένη πλατεία θεωρείται ως σημείο αναφοράς για ραντεβού και συναντήσεις, όμως δεν παύει να ευνοεί και διάφορα shows (βλ. φωτογραφία). Θα μπορούσαμε να πούμε πως βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά των εξελίξεων.

Πλατείες-Σημεία Συνάντησης

 

5. Η πλατεία της Ιεράς Μητρόπολης – Το στέκι της νεολαίας και των φοιτητών!

Η πλατεία της Ιεράς Μητρόπολης κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχει γίνει στέκι για τους φοιτητές -για κάποιο απροσδιόριστο λόγο. Συνήθως τις απογευματινές ώρες, έως και αργά το βράδυ βρίσκει κάποιος παρέες φοιτητών και γενικώς νεολαία σε διάσπαρτα σημεία της πλατείας. Εκεί καθημερινά, βρίσκονται, κάνουν παρέα και περνούν τον χρόνο τους, ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετά σημεία να καθίσουν, όπως είναι τα παγκάκια, αλλά και τα σκαλιά της εκκλησίας.

Οι εσπερινοί και οι ομιλίες στην Μητρόπολη Ρεθύμνου κατά τη Σαρακοστή - Rethemnos Live

Κι αφού πήρατε μια γεύση από όλες, ήρθε η στιγμή να ψηφίσετε την αγαπημένη σας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ