Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

Ρέθυμνο

Παζάρι αγάπης και αλληλεγγύης από τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι γιορτές είναι εδώ και ήδη το πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης έχει εμφανιστεί και μάλιστα αυτή τη φορά στα πρόσωπα μικρών παιδιών!

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου διοργάνωσαν ένα παζάρι έξω από το Δημαρχείο με δικές τους χειροτεχνίες και πολύ μεράκι.

Πρόκειται για ένα παζάρι που διοργανώνεται ήδη αρκετά χρόνια όπως εξήγησε η Αναστασία Κοπανάκη, Θεόλογος στο 3ο Γυμνάσιο, για διαφορετικό σκοπό κάθε χρόνο.

Φέτος τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου ξεκίνησαν το παζάρι με σκοπό να καλύψουν κάποιες ανάγκες του σχολείου τους, ενώ συνεχίζουν δυναμικά για το υπόλοιπο 10ημερο που τους έχει απομείνει, συντροφιά με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου για να προσφέρουν και εκεί την αγάπη τους.

Η Αναστασία Κοπανάκη εξήγησε ότι τα παιδιά διαθέτουν από τον ελεύθερο τους χρόνο για να συμμετέχουν σε αυτή την εξωσχολική ομάδα, η οποία μόνο καλό τους κάνει. Το σημαντικότερο όπως ανέφερε είναι ότι: «Η συγκεκριμένη δημιουργική απασχόληση τους απορροφά την προσοχή με θετικό τρόπο, ώστε να κατασκευάσουν κάτι όμορφο, αλλά και να απέχουν από τα κινητά τηλέφωνα που διαρκώς βλέπουμε να ασχολείται η νεολαία».

Επιπλέον, η Αναστασία Κοπανάκη τόνισε, ότι κάθε χρόνο υπάρχουν ανάγκες που δεν καλύπτονται, όπως πχ διαδραστικοί πίνακες και αναλώσιμα υλικά, τα οποία θεωρούνται βασικά πράγματα που χρειάζεται ένα σχολείο, ωστόσο, οι πιστώσεις τους έχουν περιοριστεί πάρα πολύ και τα τελευταία δύο χρόνια και τα παιδιά αγοράζουν κάποια πράγματα με τα χρήματα των γονιών τους.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτή η ομαδική προσπάθεια που έχει και ένα κοινωφελή σκοπό, προσφέρει πολλά στα παιδιά από ψυχολογικό μέχρι κοινωνικό επίπεδο και πάνω από όλα είναι κάτι που τα κάνει ευτυχισμένα και χρήσιμα στην κοινωνία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ