Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Νέα μπλεξίματα για τον ιερέα που αρνείται την μάσκα

Δημοσιεύτηκε

στις

ιερέας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη αναμένεται να παραπεμφθεί τις επόμενες  μέρες ο ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Εμμανουήλ Σαρρής, καθώς για δεύτερη φορά αρνείται να μνημονεύσει κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το όνομα του Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγενίου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ιερέας, το 2017 υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα, αλλά δήλωσε μετάνοια, ζητώντας έγγραφη και προφορική δημόσια συγνώμη από τον Μητροπολίτη Ευγένιο, ο οποίος και την έκανε δεκτή καλωσορίζοντας τον πίσω, στην τοπική εκκλησία.

Ωστόσο, από τον περασμένο Αύγουστο ο π. Εμμανουήλ Σαρρής, ξεκίνησε και πάλι να μην μνημονεύει τον Μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο, ενώ στους χρόνους που του έδωσε εκ νέου η Μητρόπολη προκειμένου να το ξανασκεφτεί και να μετανοήσει, μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί. Αντιθέτως, σε κάθε ευκαιρία τάσσεται κατά του επισκόπου και της εκκλησίας της Κρήτης.

Μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο ιερωμένο, ο οποίος έκανε και κήρυγμα κατά της μάσκας στο 5ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε 9 μήνες με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη εκκλησιαστική διαδικασία ο συγκεκριμένος ιερέας, θα περάσει από το Επισκοπικό Δικαστήριο και θα παραπεμφθεί στο Συνοδικό όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση. Έως τότε πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης μπορεί να τον θέσει σε αργία, με ή χωρίς τις μηνιαίες του αποδοχές. Υπάρχει δε, περίπτωση, λόγω της φύσης των παραπτωμάτων του, να μην περάσει από τοπικό Επισκοπικό δικαστήριο αλλά να παραπεμφθεί κατευθείαν το θέμα του στην Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Πηγή: rethemnosnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ