Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

Ρέθυμνο

Το Πάσχα στα Ανώγεια είναι ένα όνειρο ζωής! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανώγεια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανά την Ελλάδα, οι ημέρες τις Μ. Εβδομάδας και το Πάσχα είναι γεμάτες από θρησκευτική ευλάβεια, τοπικά έθιμα και σημαντικά στοιχεία που τις κάνουν ξεχωριστές μέσα στο σύνολο του χρόνου. Ο κάθε τόπος «ζει» το Πάσχα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και κάθε παραδοσιακό χαρακτηριστικό έχει άμεσα σχέση με την ιστορία και την κουλτούρα των κατοίκων του. Αν κάποια περιοχή ωστόσο ξεχωρίζει  αυτές τις ημέρες στην Κρήτη αλλά και ευρύτερα, είναι δίχως αμφιβολία τα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Όποιος έχει παρακολουθήσει την εξαιρετική παραγωγή της Concept Films  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων, σίγουρα έχει πάρει μια «γεύση» από το πόσο ιδιαίτερη είναι η Μ. Εβδομάδα για τους Ανωγειανούς…

Στα 27 λεπτά του ντοκιμαντέρ ο θεατής αμέσως καταλαβαίνει πως Θρησκευτική πίστη συναντά την πολιτιστική παράδοση και η αγάπη των ντόπιων για τον τόπο τους γίνεται ένα με την αέναη προσπάθεια θα διατηρήσουν τις στενές σχέσεις της τοπικής κοινωνίας. Τις σχέσεις που κάνουν τόσο μοναδικό τον τόπο αυτό εδώ και αιώνες!

Οι συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν «ρίζες» στα Ανώγεια, οι εικόνες από το ορεινό αυτόν τόπο στους πρόποδες του Ψηλορείτη και η αφήγηση των τοπικών εθίμων γοητεύουν και μας γεμίζουν με ρομαντισμό για τις ημέρες του Πάσχα. Μέσα σε λίγα λεπτά που αξίζουν πραγματικά, μπορεί να μάθει ο καθένας για τα όμορφα έθιμα των Ανωγείων, την ιδιαίτερη σχέση των κατοίκων με την εκκλησία και την δική τους οπτική για την σημασία της παράδοσης.

Εστιάζοντας στα όσα συμβαίνουν στα Ανώγεια από την Μ. Πέμπτη μέχρι το Πάσχα, παρακολουθούμε μια σύντομη ιστορία με εικόνες και λέξεις που «αποτυπώνουν» τον χαρακτήρα του τόπου κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της Χριστιανοσύνης και ερχόμαστε λίγο πιο κοντά στα συναισθήματα όλων των κατοίκων. Στα συναισθήματα σεβασμού, πίστης και αλληλοϋποστήριξης σε κάθε ιστορική περίοδο, στοιχεία που μαθαίνει από κοντά και όποιος επισκέπτης περάσει την Μ. Εβδομάδα στα Ανώγεια…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ