Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαγεύουν οι εικόνες του Ρεθύμνου από ψηλά! Ο Νίκος Σαββίδης με το drone του μας χαρίζουν αυτή τη διαφορετική οπτική στην γραφική πόλη του Ρεθύμνου και τα όμορφα μνημεία της.

Η θέα από ψηλά είναι πανέμορφη, ενώ έχουν επιλεγεί και οι κατάλληλες μουσικές νότες για να πλαισιωθούν οι όμορφες αυτές ομολογουμένως παραστάσεις από το τοπίο του Ρεθύμνου.

Όλα είναι ακόμα ήρεμα και πράσινα και είναι πραγματικά διαφορετικές και εντυπωσιακές οι εικόνες που  μας χαρίζει ο Νίκος Σαββίδης από την πόλη του Ρεθύμνου, την παραλία με το beach bolley και την παραλιακή με τους φοίνικες.

Ο δημοτικός κήπος από μια νέα οπτική φαίνεται υπέροχος με τη ρυμοτομία και τη βλάστησή του, ακόμα και το κέντρο της πόλης με τα κεραμοσκεπή σπίτια και δίπλα σε αντίθεση οι πολυκατοικίες.

Συχνά, πυκνά μας χαρίζει και ανάσες γαλάζιου και μπλε από το ρεθεμνιώτικο κρητικό πέλαγος, ενώ και τα μνημεία έχουν την τιμητική τους, το Νερατζέ τζαμί με τον μιναρέ του, η καταπράσινη Φορτέτζα με τα απόκρημνα βράχια και η Αγία Φωτεινή που το φουγάρο στον Κουμπέ, μια πόλη, πραγματικός θησαυρός του χθες, στο σήμερα!

Ακόμα και τα σύγχρονα σημεία, όπως η πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη είναι ενδιαφέροντα από αυτή τη νέα οπτική, θα ήθελαν όμως παραπάνω πράσινο και πάλι λίγη θάλασσα και λιμάνι, άμμος και παραλία, αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό και πάντα πανέμορφο Ρέθυμνο!

Ο Νίκος Σαββίδης δεν παραλείπει να μας ξεναγήσει και στην ιστορική μονή Αρκαδίου με εντυπωσιακές λήψεις που προκαλούν ρίγη, όπως και ο αγέρωχος τόπος του βοσκού στα Ανώγεια. Τοπία τραχιά όπως οι αγώνες των Κρητών ανά τους αιώνες.

Και βέβαια δε θα γινόταν να παραλείψει το άγριο κρητικό τοπίο στο φαράγγι του Κοτσυφού που κόβει την ανάσα, αλλά και το φράγμα των Ποταμών στο Αμάρι, μια ανθρώπινη παρέμβαση που έδωσε νέα πνοή στον τόπο. Με ανακούφιση βλέπουμε επίσης από ψηλά ότι η Λίμνη Πρέβελη δε θυμίζει σε τίποτα την καταστροφική πυρκαγιά…

Άλλοτε το ανθρώπινο χέρι δημιουργεί παράδεισο επί γης και άλλοτε κόλαση… Ευχαριστούμε τον Νίκο που μας έδωσε μια πανέμορφη και δημιουργική αφορμή να χαρούμε τον τόπο μας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ