Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Νερό δεν έχουμε στο Ρέθυμνο αλλά η ΔΕΥΑΡ τα έχει κάνει… μούσκεμα

Δημοσιεύτηκε

στις

ΔΕΥΑΡ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς νερό παραμένουν και σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου οι κάτοικοι της Καλλιθέας καθώς έχει σημειωθεί νέα διακοπή στην υδροδότηση.

Υπενθυμίζουμε πως προβλήματα στην υδροδότηση της Καλλιθέας παρουσιάστηκαν και χτες, Τρίτη.

Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ, Γιάννη Λίτινα: «Στη ΔΕΥΑΡ σήμερα (σσ. Τρίτη) αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις με τέσσερις μεγάλες βλάβες σε διαφορετικά σημεία που επηρέασαν την ύδρευση της πόλης και ταλαιπώρησαν τους συμπολίτες μας. Μετά από συνεχείς προσπάθειες των ανθρώπων της Υπηρεσίας μέχρι και πριν λίγο – από το πρωί έως και τώρα 23:15 – αντιμετωπίστηκαν και αποκαταστάθηκαν όλες μια προς μία. Ήταν μια δύσκολη μέρα για όλους μας αλλά πάνω από όλους για τους συμπολίτες μας και ζητάμε την κατανόηση τους. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της Υπηρεσίας που έκανε το χρέος της.»

 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το πρόβλημα της υδροδότησης στην Καλλιθέα, δεν είχε λυθεί μέχρι αργά χτες το βράδυ, ενώ η σημερινή διακοπή έρχεται να οξύνει το κλίμα δυσαρέσκειας.

Με σημερινή ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΡ τονίζει πως «τα συνεργεία εργάζονται διαρκώς στο σημείο ενώ η αποκατάσταση αναμένεται σήμερα έως τις 18.00 το απόγευμα.»

Τι «τρέχει» με την ΔΕΥΑΡ;

Δεν έχουν περάσει λίγα μονάχα 24ωρα από την εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης στο Πανόραμα Ατσιπόπουλου, ένα θέμα που πρώτο ανέδειξε το Daynight.gr μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων.

Εντύπωση προκαλεί δε το γεγονός, ότι η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, δεν προχωρά σε επαρκή ενημέρωση των δημοτών, ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια των εμφανιζόμενων βλαβών, με πολλούς πολίτες να διαμαρτύρονται ότι «κανείς δεν σηκώνει τα τηλέφωνα για να δώσει διευκρινήσεις».

Την παραπάνω στάση, επιβεβαιώνουμε και εμείς ως Daynight.gr, καθώς η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου ΔΕΝ μας αποστέλλει τα Δελτία Τύπου για την ενημέρωση των δημοτών. Είναι απορίας άξιο, πώς γίνεται να μην ενημερώνουν το κορυφαίο σε αναγνωσιμότητα site της πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο επιλέγουν για την ενημέρωσή τους δεκάδες χιλιάδες Ρεθυμνιώτισσες και Ρεθυμνιώτες, προκειμένου και εκείνο με τη σειρά του να μπορεί να προχωρά σε διάχυση της πληροφορίας προς το αναγνωστικό κοινό του Ρεθύμνου ώστε να λάβει τα μέτρα του και να είναι προετοιμασμένο μπροστά σε μια ενδεχόμενη διακοπή της υδροδότησης.

Σε κάθε περίπτωση και ελπίζοντας πως τα προβλήματα των κατοίκων εν μέσω περιοριστικών μέτρων θα λυθούν άμεσα, οφείλουμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ για τον κάματο και το φιλότιμο που επιδεικνύουν προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο.

 

Update 15:30

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου

Η Δ.Ε.Υ.Α Ρεθύμνου ενημερώνει τους δημότες τα κάτωθι :

Tην Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, το σύστημα υδροδότησης της πόλης παρουσίασε βλάβες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης. Στον βασικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της πόλης Καστελλάκια – Καλλιθέα και σε αγωγό τροφοδότησης της παλιάς πόλης. Οι βλάβες αυτές επηρέασαν σημαντικά την Παλιά Πόλη, την Καλλιθέα, τον Μασταμπά και τα Καστελλάκια.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ παρενέβησαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο με δεδομένο πως τα ανοιχτά μέτωπα ήταν πολλά, σημαντικά και ταυτόχρονα και μετά από συνεχείς προσπάθειες κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, επισκεύασαν ένα προς ένα τα σημεία με προσπάθειες που διήρκησαν έως τις 12.30 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Στα δίκτυα δόθηκαν ξανά οι παροχές ύδρευσης και μετά την πλήρωση των δικτύων η υδροδότηση της πόλης αποκαθίσταται σταδιακά. Συνεργεία της Υπηρεσίας συνεχίζουν να βρίσκονται στις περιοχές για την αντιμετώπιση μικρότερων προβλημάτων που ανέκυψαν μετά από την επαναφορά των δικτύων.

Τα δίκτυα ύδρευσης σε όλο τον κόσμο, είναι δυναμικά και ευαίσθητα συστήματα τα οποίο εμφάνιζαν, εμφανίζουν και θα συνεχίσουν να εμφανίζουν και στο μέλλον βλάβες και φθορές. Και η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

Μέρος των παραγόντων αυτών είναι αναμφισβήτητα και η παλαιότητα κάποιων δικτύων, πρόβλημα το οποίο ερχόμαστε να λύσουμε σε μεγάλο βαθμό με τις νέες εργολαβίες αντικατάστασης των παλαιών δικτύων ύδρευσης σε Καλλιθέα, Κολωνάκι και Κριάρη, οι οποίες έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται να εκκινήσουν άμεσα αλλά και με την εγκατάσταση του συστήματος τηλεμετρίας που θα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε το δίκτυο υδροδότησης σε παρόντα χρόνο, εργασία που εκτελείται και ολοκληρώνεται σύντομα.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αναγκαιότητα απρόσκοπτης υδροδότησης συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της και για αυτό ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα σε καθημερινή και 24ωρη βάση, με μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη παροχή του κοινωνικού αγαθού του νερού σε όλους τους συμπολίτες μας. Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ