Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Στα «χέρια» του Βιντζηλαίου η Creta Farms

Δημοσιεύτηκε

στις

creta farms
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κύβος ερρίφθη. Η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms περνά στον έλεγχο της Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου που ελέγχει και τη Λακωνική Τροφίμων. Το “πράσινο φως”, στο σχέδιο εξυγίανσης που είχε υποβάλει ο επενδυτής και συζητήθηκε στις 5 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, άναψε πριν από λίγες ώρες το τελευταίο, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση.

Το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο είχαν εγκρίνει οι πιστώτριες τράπεζες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στις 5 Φεβρουαρίου, προβλέπει “κούρεμα” 64,12% των οφειλών που έχει η Creta Farms στους πιστωτές της, με την IMPALA HELLAS να αναλαμβάνει οφειλές ύψους 58,457 εκατ. ευρώ από την “μαύρη τρύπα” των 162.943.437,49 ευρώ με την οποία βαρύνεται η Creta Farms. Οι υπόλοιπες οφειλές ύψους 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνουν στην “παλιά” εταιρεία, ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από το προϊόν ρευστοποίησης του μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού. Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών της προς τις Τράπεζες, αυτές ρυθμίζονται σε 40 τριμηνιαίες δόσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία σε 180 μηνιαίες δόσεις ενώ διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις.

Ο επενδυτής Δ. Βιντζηλαίος, έχει δεσμευθεί να επενδύσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ και πως κατά το δεύτερο χρόνο και προς το σκοπό στήριξης της παραγωγικής και εν γένει λειτουργίας της Creta Farms, θα επενδύσει 5 εκατ. ευρώ. Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο επενδυτής οι πωλήσεις της Creta Farms εκτιμάται ότι θα αυξηθούν από 46.663.528,09 ευρώ το πρώτο οικονομικό έτος του επιχειρηματικού σχεδίου σε 130.629.945,71 ευρώ το 11ο οικονομικό έτος του σχεδίου και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης θα είναι 10,8%.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να ανατρέψει εκ νέου τις ισορροπίες στον κλάδο, αφού οι ανταγωνιστές της Creta Farms, που ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι όταν τέτοια εποχή η αλλαντοβιομηχανία κατέρρεε, έχουν αρχίσει να “επιστρέφουν” πίσω τα μερίδια που απέκτησαν.

Από την πορεία των πωλήσεών της Creta Farms, εντός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία μέτρησης της κατανάλωσης IRI, προκύπτει πως ανακτά το χαμένο έδαφος. Από τον Νοέμβριο, όπου το μερίδιό της είχε υποχωρήσει στο 4,8% σε αξία και 3,8% σε όγκο, τον Ιούνιο αυτό υπερτριπλασιάστηκε φθάνοντας στο 15,8% σε αξία και 13,3% σε όγκο. Πριν την κατάρρευσή της, τον Ιούνιο του 2019 το μερίδιό της σε όγκο ήταν στο 21,2% και σε αξία στο 24,9%. Σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό, το μερίδιο της Νίκας σε αξία από 23,7% που ήταν τον Νοέμβριο του 2019 υποχώρησε τον Ιούνιο στο 20,1%, στο 28% από 32,4% “έπεσε” το μερίδιο της Υφαντής, και στο 18,1% από 19,4% των pl. Αντίστοιχη εικόνα και σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, όπου το μερίδιο της Νίκας υποχώρησε τον Ιούνιο στο 21,2% από 25,3% που ήταν τον Νοέμβριο και της Υφαντής στο 23,4% από 26%.
Γεωργιάδης: Η εταιρεία γύρισε σελίδα, δεν έκλεισε, ο κόσμος κράτησε την δουλειά του και η χώρα μας ένα δυνατό brand

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναφέρει ότι η κρητική αλλαντοβιομηχανία Crea Farms περνά στον έλεγχο της Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου που ελέγχει και τη Λακωνική Τροφίμων.

“Όταν πριν από έναν ακριβώς χρόνο αποφάσισα να παρέμβω για να σώσω αυτή την εταιρία άπαντες προεξοφλούσαν την αποτυχία του εγχειρήματος. Σήμερα όμως η εταιρία γύρισε σελίδα, δεν έκλεισε, ο κόσμος κράτησε την δουλειά του και η Χώρα μας ένα δυνατό brand!”, αναφέρει ο υπουργός με ανάρτηση στο twitter.

Πηγή: notospress

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ