Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Αυτοί είναι οι top ταξιδιωτικοί προορισμοί στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο νομός Ρεθύμνου παρέχει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε βουνό ή θάλασσα αφού μπορεί κανείς να εξερευνήσει υπέροχα μέρη είτε σε υψηλό είτε σε χαμηλό υψόμετρο. Τα γραφικά ορεινά χωριά του τους φέρνει σε επαφή με τη Ξένια φιλοξενία και τη παραδοσιακή κρητική κουζίνα.

Οι προορισμοί που επιλέγουν οι τουρίστες για τις εκδρομές τους είναι συγκεκριμένοι. Προτιμούν περισσότερο μέρη με ιστορικά μνημεία και φυσική ομορφιά. Οι πιο περιζήτητες περιοχές του  Ρεθύμνου είναι  το Αρκάδι, οι Μαργαρίτες και η Ελεύθερνα, όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κ. Μπερέτης. Ακόμα, όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις εξωτικές παραλίες του νομού επιλέγουν τη Πρέβελη, την Αγία Γαλήνη και τον Πλακιά. Έλκονται από τα καταγάλανα νερά και τις οργανωμένες παραλίες. Αυτές βρίσκονται κοντά στη πόλη του Ρεθύμνου και η μετακίνησή τους καθίσταται εφικτή. Σχετικά με την ίδια την πόλη, πολλοί από αυτούς επιδιώκουν να επισκεφθούν το εσωτερικό του Φρουρίου της Φορτέτζας, καθώς μαγεύονται από τα βενετσιάνικα χαρακτηριστικά του. Επίσης, λατρεύουν να εξερευνούν τα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, έχοντας έναν ξεναγό να τους επιμορφώνει  σχετικά με την ιστορικότητα των κτιρίων. Παρατηρείται ένα ηλικιακό όριο όσον αφορά τους επισκέπτες του Ρεθύμνου. Το Ρέθυμνο είναι μικρότερη πόλη από τα Χανιά και το Ηράκλειο και την επιλέγουν περισσότερο για τις οικογενειακές τους εξορμήσεις ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί μέσης ηλικίας προτιμούν το νότιο μέρος για τις διακοπές τους.

Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι δεν επισκέπτονται τα κεντρικά σημεία. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τα χρήματα που διαθέτουν για τις αποδράσεις τους είναι περιορισμένης κλίμακας και γι’ αυτό προσπαθούν να διαπραγματευθούν τις τιμές, όπως κάνουν άλλωστε και με τόσα άλλα προϊόντα. Κάνουν έρευνα τιμών και επιλέγουν το ταξιδιωτικό γραφείο με τη πιο συμφέρουσα προσφορά. Παρόλα αυτά, καταφέρνουν να κρατούν σε υψηλά επίπεδα το ποσοστό ζήτησης, αν και η αρχή της σεζόν χαρακτηρίστηκε ως όχι και τόσο παραγωγική. Αυτή τη στιγμή, όμως, υπάρχει αυξημένη ζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο. Οι τουρίστες πραγματοποιούν εκδρομές τόσο στο εσωτερικό του νομού, όσο και έξω από αυτόν. Πραγματοποιούνται εκδρομές από Ρέθυμνο προς άλλους προορισμούς, προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πελατών και να δημιουργούν μεγαλύτερη ζήτηση. Ειδικότερα, οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές με επικρατέστερες αυτές για Γραμβούσα, Μπάλο, Χώρα Χανίων, Σπιναλόγκα αλλά και Σαντορίνη. Τους παρέχεται η δυνατότητα να δουν και γνωρίσουν εντελώς διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά σε κάθε τόπο.

Της Μαρίας Δέδε

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ