Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Πόλεμος» στην Κρήτη: 4 νεκροί και 5 τραυματίες από τροχαία μέσα σε 13 ώρες!

Δημοσιεύτηκε

στις

τροχαία Κρήτη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοένα και μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Κρήτης.

Μετά τον άδικο χαμό από το τροχαίο του 58χρονου Μανόλη Κυριακάκη και της 50χρονη συζύγου του, Ευγενία, στα Αρμανώγεια (δείτε ΕΔΩ), λίγο πριν τις 10 το βράδυ σημειώθηκε ακόμη ένα ατύχημα στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου στον δρόμο προς Σκαλάνι (δείτε ΕΔΩ). Δύο άνθρωποι, τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Τρομάζει ο αριθμός των νεκρών μέσα σε τρεις μήνες

Λόγο για… πόλεμο στους δρόμους της Κρήτης, κάνει ο πρόεδρος του ΕΣυΠΡοΤΑ, Γιάννης Λιονάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο απολογισμός των νεκρών μέσα σε τρεις μήνες είναι 10, έναντι τεσσάρων το 2021.

Η ανάρτηση του κ. Λιονάκη:

“ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ή ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ;

Τέσσερις νεκροί πέντε τραυματίες σε 13 μόνο ώρες στο νησι μας. Και η βροχή είναι πίσω.Και η βιασύνη είναι εδώ.Και οι απίστευτες ταχύτητες σε τόσο χάλι δρόμους είναι εδώ. Και οι εννιά στους δέκα νεκρούς μας φέτος είναι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.Και η διαδρομή από τα φανάρια Καλλιθέας μέχρι τα φανάρια στο Σκαλάνι, είναι η πιο επικίνδυνη στο νησί μας. Και δέκα(10)συνάνθρωποι μας φέτος, έναντι τεσσάρων(4)το 2021,ΔΕΝ είναι πια εδώ.

Σταματήστε το παραμύθι πως κάποιοι ήταν άτυχοι στη ζωή τους και την έχασαν στο δρόμο…

Μην τρελαίνεστε ,μην οδηγείτε δίχως αύριο! Ξεκινήστε νωριτερα για τον προορισμό σας. Προσαρμοστείτε στις συνθήκες που επικρατούν!
Αυτός είναι πόλεμος!”

Ο κ. Λιονάκης στο CRETA

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, σημείωσε πως από την αρχή του έτους έχουμε οχτώ νεκρούς στο νησί και πιο συγκεκριμένα δύο στα Χανιά, έναν στο Ρέθυμνο, έναν στο Λασίθι και 4 στο Ηράκλειο.

«Θα ήθελα πολύ έντονα να συναισθανθούμε ότι σε μια κοινωνία μικρή, όπως ενός χωριού του Σοκαρά, έρχεται να θρηνήσει δύο από τους ανθρώπους που είναι συγγενείς, φίλοι, μεγάλωσαν μαζί και σε ένα δευτερόλεπτο, εντελώς άδικα, χάθηκε η ζωή δύο ανθρώπων. Θα ήθελα όλοι να συναισθανθούν και να διερωτηθούν, για ποιο άλλο λόγο σε κλάσματα δευτερολέπτου, μπορεί να χαθούν μαζί δύο ψυχές. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο τροχαίος θάνατος. Αυτή είναι η διαφορά από οτιδήποτε άλλο, στους πολέμους ηχούν σειρήνες, στον κορωνοϊό έρχεται πυρετός. Εδώ, στην καλύτερη περίπτωση, δεν έρχεται τίποτα για να σε ειδοποιήσει, τίποτα για να σε κρατήσει, παρά μόνο την προσοχή τη συνεχή, γεγονότα και στοιχεία που δυστυχώς στον κρητικό οδηγό και στους δρόμους μας δεν τα βρίσκεις. Έχουμε συγκρούσεις θανατηφόρες που πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να παίρνουν άλλο δρόμο. Να σκεφτόμαστε για ποιο λόγο μπορεί να στερηθεί δύο ψυχές μια οικογένεια» σημείωσε ο κ. Λιονάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη, το διαχωριστικό στηθαίο είναι ένα στοιχείο που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι σωτήριο. «Δεν έχουμε διαχωριστικό στηθαίο εκεί που υπάρχει μεγάλη πυκνότητα κυκλοφορίας, όπως ο ΒΟΑΚ, αλλά εκεί έσωσε καταστάσεις. Δεν υπάρχουν οι διατομές ούτε προβλέπεται από τους  κυκλοφοριακούς φόρτους το διαχωριστικό στηθαίο παντού. Από τους 8 θανάτους που είχαμε, φέτος στο νησί, είχαμε τους 7 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Το πρόβλημα των τροχαίων έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις υποδομές, αλλά και πως συμπεριφερόμαστε εμείς. Αντιλαμβάνεται ο καθένας, επειδή είναι μεταναστευτικό, αν το πιάσουμε στο ΒΟΑΚ και γεμίσουμε στηθαία και βγάλουμε αστυνομία, ας πούμε στις πόλεις όπως συμβαίνει στο Ηράκλειο, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε δύο θανάτους με μηχανές εκεί που είχαμε 7-8 κάθε χρόνο, επειδή επιβλήθηκε η χρήση του κράνους».

Πρόσθεσε δε, πως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, που σε πολύ μεγάλο βαθμό «είναι δρόμοι κατοχικοί ή τουλάχιστον πάνω από 20-25 ετών, με τη γεωγραφία και την κατατομή που δεν έχουν και δεν πρέπει, με οδόστρωμα που είναι ολισθηρό τελείως, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο θέμα των υποδομών. Αν εμείς δεν βάλουμε τη δική μας προσοχή, δεν βάλουμε τη σφραγίδα της ενσυναίσθησης στην οδήγηση, εκεί που πας να τρέξεις σκέψου, τι πάω να κάνω; Κινδυνεύω να σκοτώσω ή να σκοτωθώ. Επίσης, δεν χάλασε ο κόσμος αν στερηθώ ένα περιττό χρόνο, για να φτάσω στη συνέχεια με γκάζια. Αν θέλω να φτάσω κάπου στις 8.30 ξεκινάω νωρίτερα και με προσοχή».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας, πως οι οιωνοί, δεν είναι καλοί. «Τέσσερις νεκρούς είχαμε πέρσι σαν αυτή τη στιγμή, οχτώ φέτος. Αυτό τα λέει όλα». 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ