Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΚΡΉΤΗ

Μανώλης Βουργάκης: Πέθανε ο καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη

Δημοσιεύτηκε

στις

Βουργάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ο Μανώλης Βουργάκης, ένας από τους πρώτους οδοντοτεχνίτες που εργάζονταν στην Αθήνα και καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη.

Ο Μανώλης Βουργάκης είχε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του σχέσεις καρδιάς με ανθρώπους της τέχνης και δη της Κρητικούς μουσικής, όπως ο Νίκος Ξυλούρης και ο Βασιλής Σκουλάς, αλλά και με τους Σταύρο Ξαρχάκο ακόμη και τον Γιάννη Ρίτσο.

Μάλιστα, λέγεται πως ο Νίκος Ξυλούρης ζητούσε πάντοτε την γνώμη του Μανώλη Βουργάκη για τις μαντινάδες και τον συμβουλεύονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Βουργάκης είχε σταματήσει να συναναστρέφεται με την κρητική μουσική και τους καλλιτέχνες μετά την φυγή του Νίκου Ξυλούρη, όταν μετά από δυο χρόνια επισκέφθηκε ένα μαγαζί στο οποίο τραγουδούσε ο Βασίλης Σκουλάς. Τότε, βλέποντας τον ο Κρητικός καλλιτέχνης, φέρεται να του είπε: «Δεν θέλω να με εκτιμήσεις ως μουσικό σαν τον Νίκο Ξυλούρη, αλλά σαν άνθρωπο», μια συζήτηση που σηματοδότησε μια φιλία ζωής.

Ο Μανώλης Βουργάκης είχε βοηθήσει και τον Γιάννη Χαρούλη στα πρώτα του βήματα στην Αθήνα, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να επισκέπτεται αύριο το νησί της Κρήτης για την κηδεία του καρδιακού του φίλου.

Η κηδεία του Μανώλη Βουργάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, στη Κάτω Σύμη Ηρακλείου.

Η ΚΡΗΤΗ TV σε ένα μοναδικό αφιέρωμα 3 επεισοδίων, είχε αποκαλύψει τη διαδρομή του Νίκου Ξυλούρη, με επίκεντρο τη λύρα και την κρητική μουσική, με τον Μανώλη Βουργάκη να μιλά για την «Ανυφαντού» και να αποκαλύπτει ιστορίες από την μεταξύ τους συναναστροφή.

 

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ