Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Ο δήμαρχος της Κρήτης που κοιμόταν σε ράντζο για να συντονίσει την κακοκαιρία «Ελπίδα»!

Δημοσιεύτηκε

στις

δήμαρχος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
2K Shares

Ανά πάσα ώρα και στιγμή, ήταν εκεί. Στο καθήκον. 24 ώρες το 24ωρο – για όσο κράτησε η κακοκαιρία «Ελπίδα» – ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης δεν σταμάτησε στιγμή να εργάζεται για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Τόσο ο ίδιος, όσο και το προσωπικό του Δήμου, είχαν προετοιμαστεί πλήρως για την αντιμετώπιση του έντονου καιρικού φαινομένου.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον κο Γιάννη Στεφανάκη, ο οποίος σε κάθε του πρόταση, ευχαριστούσε τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά όλες αυτές τις ημέρες για να προλάβουν… τα χειρότερα!

«Το 49% των κατοίκων μας είναι υπερήλικες. Θέλαμε να τους προστατεύσουμε. Λόγω των ζητημάτων που προκλήθηκαν από ένα τόσο ακραίο καιρικό φαινόμενο ο σχεδιασμός που κάναμε σαν δημοτική αρχή ήταν για να λειτουργήσουμε χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τα απαραίτητα.

Ενεργοποιήσαμε ένα ειδικό πρωτόκολλο, με την εμπλοκή αιρετών και δημοτικών συμβούλων, για την 24ωρη λειτουργεία του δήμου, με μηχανήματα, και οτιδήποτε χρειαστεί. Συνέβαλε βέβαια και η κοινωνία» είπε ο κ. Στεφανάκης.

Διανυκτέρευαν στο Δημαρχείο ή αλλιώς στο «Κέντρο Επιχείρησης» 

Φυσικά, η δουλειά ήταν ομαδική. Όλο το προσωπικό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ήταν στο καθήκον τις περισσότερες ώρες της ημέρας ,αλλά και της νύχτας. Όπως είπε στο zarpanews.gr ο κ. Στεφανάκης «από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, 8 άνδρες είχαν βγει με εκσκαφείς για να ανοίγουν τους δρόμους.

Το είχαν μετατρέψει σε Κέντρο Επιχείρησης, με ασύρματους, με προτζέκτορες οι οποίοι έδειχναν την τοποθεσία που βρισκόταν το κάθε μηχάνημα.

«Είμασταν όλοι το δημαρχείο με βάρδιες και για 3 μέρες δεν σταματήσαμε λεπτό. Συνεδριάζαμε, δίναμε εντολές, ενεργούσαμε όποια μέτρα μπορούσαμε. Εγώ, ήμουν ενεργός συνεχώς. Συμμετείχα βραδινές και πρωινές ώρες. Εξυπηρετούσαν όλοι καθ’ όλο το 24ωρο, για αυτό και δεν υπήρχαν προβλήματα. Κύριο μέλημα μας εξάλλου, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής!»

Δεν παρέλειψε βέβαια, να μιλήσει και για τον ένα και μοναδικό -όπως τον χαρακτήρισε- οδηγό εκχιονιστικού, Μιχαλης Καλεμιτζαράκης ο οποίος  κοιμόταν τρεις ώρες την μέρα.

  

Το ευχαριστήριο μήνυμα του κ. Στεφανάκη

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, ευχαριστεί δημόσια όλο το προσωπικό, εργατοτεχνικό και διοικητικό του Δήμου, όπως επίσης και το ανθρώπινο δυναμικό των άλλων υπηρεσιών, που υπερέβαλαν εαυτόν τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζουν αδιάκοπα, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε η μεγάλη κακοκαιρία με τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Ιδιαίτερα και ξεχωριστά, ευχαριστεί το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, που εν μέσω σφοδρών χιονοπτώσεων μετέφεραν φάρμακα και είδη-τρόφιμα πρώτης ανάγκης στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σε όλο το Δήμο, όπου παρουσιαζόταν ανάγκη.

Ο κ. Στεφανάκης, επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, οργανώθηκε για πρώτη φορά 24ωρη συνεργασία-συντονισμός, με τους αιρετούς του Δήμου με κύριο στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσα σε ένα τόσο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις ενέργειες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

          

Πηγή: zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap