Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρύος και ακριβός χειμώνας περιμένει την Κρήτη – Πρωτόγνωρη η ισοτιμία πετρελαίου – βενζίνης

Δημοσιεύτηκε

στις

πετρέλαιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι κάτοικοι της Κρήτης για τον χειμώνα που έρχεται, λόγω των αυξήσεων που αναμένεται να υπάρξουν στις τιμές των καυσίμων, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν το Fuel Pass 3 για να τονωθεί η αγορά της ενέργειας.

Μιλώντας στο Cretalive ο Στάθης Κουμούλας Ιδιοκτήτης Super Creta Gas- Κουμουλας ΑΕ εξηγεί ότι οι τιμές των καυσίμων, τουλάχιστον στον νόμο Ηρακλείου, ξεκινούν για την αμόλυβδη από €1,95 και φτάνουν το πολύ έως €2 το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης, που λόγω του τουρισμού έχει αυξημένη ζήτηση, είναι από €1,85 με €1,90 το λίτρο. «Πρόκειται για τιμές των τελευταίων τριών με τεσσάρων ημερών» που παρατηρούνται στο νησί, εξηγεί ο κ. Κουμούλας.

Τονίζει δε ότι η ισοτιμία μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης, που παρατηρείται, αποτελεί παράδοξο ετών.

Πού θα φτάσει η βενζίνη

Ερωτηθείς για το πως θα εξελιχθεί ο χειμώνας ο κ. Κουμούλας επισήμανε ότι είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών των καυσίμων, δεδομένου του πολέμου της Ουκρανίας.

«Νομίζω ότι τον χειμώνα θα δούμε την αμόλυβδη να είναι στα €2 το λίτρο, ενώ θα υπάρξει πτώση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, φτάνοντας €1,80 – €1,90 το λίτρο. Προμηνύεται δύσκολος χειμώνας για τους κατοίκους όλης της χώρας, αλλά ειδικά για περιοχές της Βορείου Ελλάδος, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και για τα νησιά που λόγω αυξημένων μεταφορικών κομίστρων θα είναι πιο ακριβά τα καύσιμα. Μην ξεχνάτε ότι η στην Κρήτη τα καύσιμα είναι τουλάχιστον €0,10 πιο ακριβά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Εν αναμονή του Fuel Pass – «Να δοθεί με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια»

Πηγές με γνώση του θέματος εξηγούν στο Cretalive ότι ο κλάδος αναμένει τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε ό,τι αφορά ενισχύσεις για την θέρμανση, που πρόκειται να βοηθήσουν τους καταναλωτές.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες μας ο κ. Κουμούλας αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις της αγοράς καυσίμων, τόσο στην Κρήτη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένει το Fuel Pass 3 το οποίο είναι σημαντικό, όπως λέει, να δοθεί με διευρυμένα οικονομικά κριτήρια «να το πάρει περισσότερος κόσμος» και να τονωθεί η αγορά της ενέργειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ