Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2022 για τους δασικούς χάρτες

Δημοσιεύτηκε

στις

κρητη δασος αγροτες επιδοτησεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με κύριο θέμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουρακης και ο εισηγητής του παραπάνω θέματος κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης επικοινώνησαν με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, στον οποίο έθεσαν τα θέματα. Ο κ. Υπουργός τους ενημέρωσε, να ανακοινωθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα δοθεί οριζόντια παράταση έως 31/06/2022 για τις Προθεσμίες Αντιρρήσεων Κατά των Δασικών Χαρτών.

Μιλώντας στο ekriti.gr ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική αυτή την εξέλιξη (σ.σ. η προθεσμία έληγε στις 31/5) καθώς υπάρχουν πλέον τα περιθώρια ώστε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από την ΠΕΔ Κρήτης προς το αρμόδιο υπουργείο και να αναληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφασίστηκαν:

Να δοθεί εύλογη ενιαία για όλη την Κρήτη παράταση των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων διορθώσεως προδήλων σφαλμάτων και αντιρρήσεων.

Με ερμηνευτική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί εντολή στις δασικές υπηρεσίες να μην υποβάλλουν δηλώσεις εγγραφής δικαιωμάτων του δημοσίου αν δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι τυχόν υποβληθείσες να απορρίπτονται από το Κτηματολόγιο.

Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης, της Περιφέρειας και των Βουλευτών Κρήτης να ενημερώσουν τους πολιτικούς Αρχηγούς και του αρμόδιους Υπουργούς για το μείζον αυτό θέμα.

Να συγκροτηθεί με ευθύνη του προεδρείου ολιγομελής ομάδα εξειδικευμένων νομικών η οποία θα προετοιμάσει τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ