ΚΡΉΤΗ
Κρητική συνταγή: Ομελέτα με μελιτζάνες φλάσκες και κομμάτια μυζήθρας
Ένα από τα πιο απολαυστικά γεύματα χωρίς ιδιαίτερο κόστος και χρόνο προετοιμασίας είναι χωρίς αμφιβολία η ομελέτα. Με λίγα συστατικά μπορεί να γίνει απίθανη και να συνδυαστεί με αρκετά άλλα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η ποικιλία τους είναι τεράστια καθώς ο καθένας μπορεί να την εκτελεί όπως προτιμάει! Εμείς ξεχωρίσαμε (και μαγειρέψαμε) μία απλή ομελέτα χρησιμοποιώντας δυο βασικά κρητικά προϊόντα, μυζήθρα με μελιτζάνες! Ας δούμε την απλή διαδικασία:
Πρώτη μας δουλειά είναι να προετοιμάσουμε το χώρο εργασίας. Έπειτα πλένουμε αρκετά καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες (όχι πολύ λεπτές για να μην τις κάψουμε). Τις βάζουμε για περίπου μία ώρα σε αλατισμένο νερό ώστε να ξεπικρίσουν και μετά τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο χαμηλής θερμοκρασίας. Αφού ψηθούν οι μελιτζάνες, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη και τέλος την μυζήθρα σε μικρά κομματάκια. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά την γυρίζουμε από την άλλη και στο τέλος την σερβίρουμε όσο είναι ζεστή σε ένα μεγάλο πιάτο!
Μην ξεχάσετε να την συνοδέψετε με ένα απαλό ροζέ κρασί…
Υλικά 4 ατόμων
- 8 αβγά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες – μέτριες
- 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 180 γραμ. κρητική μυζήθρα
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη