Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Aνησυχία για τα υψηλά ποσοστά θετικότητας στα rapid test

Δημοσιεύτηκε

στις

τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης από τα αποτελέσματα των rapid test που γίνονται στα φαρμακεία, καθώς ένας μεγάλος αριθμός όσων υποβάλλονται σε έλεγχο διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA και την Μαρία Μπινιχάκη ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου Ανδρέας Αντωνίου, εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους φαρμακοποιούς είναι ότι αν και ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν rapid test είναι μικρός, τα ποσοστά θετικότητας είναι υψηλά.

«Το ανησυχητικό είναι ότι σε εμείς αυτή τη στιγμή εξετάζουμε Έλληνες που είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε θέλουν να επισκεφθούν κάποια δομή όπου είναι υποχρεωτικό να έχουν υποβληθεί σε rapid test και κατά μειοψηφία εξετάζουμε τουρίστες, συνήθως από χώρες όπου για να επιστρέψουν απαιτείται να έχουν κάνει τεστ για να επιστρέψουν. Και σε αυτό το μικρό δείγμα βλέπουμε πολλά θετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Αντωνίου τόνισε πως δεν είναι λίγα και τα περιστατικά επανανόσησης. «Βλέπουμε ανθρώπους που νοσούν για δεύτερη φορά. Τα περισσότερα περιστατικά από αυτά έχουν ήπια και ελεγχόμενα συμπτώματα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι όταν κάποιος ανήκει σε ευπαθή ομάδα αποκλείεται να χρειαστεί νοσηλεία», σημείωσε.

πηγή: creta24.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ