Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την κομπίνα με τις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων

Δημοσιεύτηκε

στις

δημοπρασία αυτοκίνητα
φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ηρακλείου, μετά από καταγγελία πολίτη και σε συνέχεια ενδελεχούς ελέγχου κατέγραψαν ενδείξεις παρανομίας από γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων του δημοσίου στο Μηχανολογικό της ΠΕ Ηρακλείου. «Η υπόθεση οδηγήθηκε για πλήρη έρευνα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, σχετικά με την κομπίνα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στο Μηχανολογικό, ένα θέμα που αποκάλυψε το neakriti.gr.

Αναφορικά με το θέμα, ο κ. Συριγωνάκης δήλωσε ότι «πριν από 15 μέρες περίπου, στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών διεξάγοντας ενδελεχή έλεγχο εντόπισαν παρατυπίες, παρανομίες που γινόταν από γραφείο διεκπεραίωσης. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Είμαστε σε συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στο έργο τους. Έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι και αναμένουμε τα πορίσματά τους».

Σημειώνεται ότι το neakriti.gr αποκαλυψε το ζήτημα με το γραφείο διαμεσολάβησης που έχει έδρα στην πόλη του Ηρακλείου, που φέρεται να εισέπραττε ολόκληρα τα τέλη για τη μεταβίβαση οχημάτων, αλλά στη συνέχεια κατέθετε μικρότερο ποσό στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης (Μηχανολογικό).

Το κόλπο με το αποδεικτικό κατάθεσης

Οι διαμεσολαβητές φέρονται να παραποιούσαν τα αποδεικτικά της κατάθεσης που λάμβαναν από την τράπεζα, αλλοιώνοντας το αναγραφόμενο ποσό, ώστε να ολοκληρώσουν νομότυπα τη διαδικασία της μεταβίβασης, πλην όμως με αναληθείς βεβαιώσεις σε ό,τι αφορούσε στην καταβολή τελών έκδοσης Άδειας και Μεταβίβασης οχήματος.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Ο ΣΔΟΕ ξεκίνησε με εξονυχιστικό αναδρομικό έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και το Γραφείο Μεταβιβάσεων αδειών αυτοκίνητων του Μηχανολογικού της Περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο, όμως, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας κερδοσκοπεί σε βάρος του Μηχανολογικού, βάζοντας στην τσέπη χρήματα που ανήκουν στην Περιφέρεια – αφού πρόκειται για πόρους που εισπράττει απευθείας η Αυτοδιοίκηση – και τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος τα έχει κανονικά πληρώσει για το κόστος που προκύπτει από τη μεταβίβαση ενός οχήματος!

Από τον ενδελεχή έλεγχο, φέρεται να προκύπτουν αναντιστοιχίες κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών και έλλειμμα συνολικού ποσού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης δεν φαίνεται να υπάρχει εσωτερικός ελεγκτικός μηχανισμός, που να εντοπίζει αυτές τις αναντιστοιχίες ή επικοινωνία του γραφείου μεταβιβάσεων με τις οικονομικές υπηρεσίες, εντός ενός πλαισίου που οριοθετεί η τυπική διαδικασία διασταυρώσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Εισαγγελικές Αρχές θα εξετάσουν ενδελεχώς το φάκελο των ερευνών με σκοπό την αντιμετώπιση και την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων στην εν λόγω έρευνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ