Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κραυγή απόγνωσης για την ερημοποίηση των σεισμόπληκτων χωριών στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μέσω των Πολιτιστικών τους συλλόγων διοργανώνουν Εσπερίδα για να εκπέμψουν SOS σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα για την παρατηρούμενη ερημοποίηση αφού όπως επισημαίνουν ένα χρόνο μετά τον σεισμό υπάρχει πλήρης απραξία.

Θέμα της εσπερίδας είναι “Βιώσιμη Ανάπτυξη στους μικρούς Σεισμόπληκτους Οικισμούς του Νομού Ηρακλείου. Οι Προκλήσεις – Οι Ευκαιρίες» και θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19:00, στο Πολύκεντρο Ινίου, της Δημοτικής κοινότητας Ινίου -Μαχαιράς-Μοναστηράκι με την συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και φορέων.

Διοργανωτές της Εκδήλωσης είναι, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αρχοντικού, Βόνης, Γαλατά, Ίνι-Μοναστηράκι, Καλού Χωριού, Μαχαιράς, Μουσούτας, Ρουσσοχωρίων και ο Σ.Ε.Π. Σαμπά.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των Πολιτιστικών συλλόγων:

“Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και τα περίχωρα, δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση και καμιά εξέλιξη για την αποκατάσταση των συνεπειών που προκλήθηκαν. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία της πολιτείας, που εντείνει την ανασφάλεια στους σεισμόπληκτους, με την ψυχολογία να καταρρέει, να δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή και οι κάτοικοι να φυλλοροούν αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής σε άλλους τόπους. Η πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων των μικρών σεισμόπληκτων οικισμών στοχεύει στην ανάδειξη των προβλημάτων, στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην διεκδίκηση μέτρων για την ανάσχεση της ερημοποίησης των μικρών ιστορικών οικισμών της ενδοχώρας του Ηρακλείου, που έχουν επιβιώσει επί αιώνες κάτω από δύσκολες συνθήκες”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ