Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο: Κατέρρευσε μέρος από την Καινούργια Πόρτα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
135 Shares

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της αστυνομίας, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και η κυκλοφορία αποκλείστηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Κατέρρευσε μέρος από την Καινούργια Πόρτα στο κέντρο του Ηρακλείου και… από θαύμα δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, υλικές ζημιές και φθορές στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σημείο, με τα καταστήματα ανοιχτά.

Οι πέτρες έπεσαν στο ύψος της συμβολής της οδού Εβανς με τη λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της αστυνομίας, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου και η κυκλοφορία αποκλείστηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως ήταν φυσικό, επικράτησε ανησυχία, με διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου: «Απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση»

Αμέσως μετά το περιστατικό, το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα.

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα.

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.
Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας».

 

Πηγή: in

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap