Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στη φυλακή ο Κρητικός που ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του

Δημοσιεύτηκε

στις

φυλακή
Διαφήμιση
Διαφήμιση
94 Shares

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, ένας μεσήλικας Κρητικός, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του, πριν από μερικά χρόνια. Ο εν λόγω άνδρας δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Ο μεσήλικας είχε κριθεί ένοχος και σε πρώτο βαθμό, ωστόσο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Έτσι, μέχρι χθες παρέμενε ελεύθερος. Μετά την καταδίκη του και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε διεξαχθεί τον Μάιο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο για «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια με παθόντα που έχει συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο, όχι όμως και το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση και υπό την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης πράξης από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο».

Τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Έτσι, ο καταδικασθείς παρέμεινε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η οποία έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η υπόθεση διαδραματίστηκε πριν από περίπου 4 χρόνια. Ο κατηγορούμενος διέμενε στο ίδιο σπίτι μαζί με τη σύντροφό του και την ανήλικη κόρη της, η οποία δεν είχε συμπληρώσει τότε τα 18 έτη. Για χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών, ο άνδρας φέρεται να πήγαινε στο δωμάτιο της κοπέλας και να προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος της πράξεις.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό τον Μάιο του 2019, είχε καταθέσει η μητέρα της κοπέλας, η οποία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος κι ότι η κόρη της «φαντάστηκε» τα όσα φέρεται να συνέβησαν. Η ίδια η φερόμενη παθούσα είχε πει στην κατάθεσή της πως όσα είχε αποκαλύψει ήταν ψέματα κι ότι τα είπε για να την προσέξουν. Ωστόσο, τα λεγόμενά της δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Ας σημειωθεί ότι ως μάρτυρας είχε καταθέσει και η κόρη που είχε αποκτήσει ο κατηγορούμενος με άλλη γυναίκα.

Σύμφωνα με την εν λόγω μάρτυρα, ο πατέρας της φέρεται να τη θώπευε και να μην την άφηνε να βγει με αγόρια της ηλικίας της.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap