Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ανατολική Κρήτη είναι γνωστό πως «κρύβει» ακόμη αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Περιοχές και φυσικά αξιοθέατα που μπορεί να είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά εύκολα εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Ένα τέτοιο μέρος δίχως αμφιβολία είναι το «Φαράγγι του Χαυγά» και βεβαίως η ευρύτερη περιοχή γύρω του…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ένας από τους κινηματογραφιστές της Κρήτης που μας έχουν χαρίσει μοναδικά βίντεο από ολόκληρο το νησί, ο Γιάννης Ψαρουδάκης, έφτασε μέχρι τα ανατολικά και κατέγραψε υπέροχα πλάνα με την κάμερα και το drone του. Πρόσθεσε επίσης μια ουσιαστική αφήγηση για την περιοχή που περπάτησε μέσα από την οποία μπορείτε να μάθετε και μερικά σημαντικά στοιχεία του τόπου.

Το όνομα «Χαυγάς», όσο και παραφθορές του (π.χ. χαυγούδι) είναι πολύ κοινό για τα φαράγγια της Ανατολικής Κρήτης, και σημαίνει φαράγγι. Το Φαράγγι του Χαυγά είναι το μοναδικό μεγάλο φαράγγι στο Οροπέδιο Λασιθίου και σχηματίζεται ανάμεσα στα υψώματα Καθάριος Λάκκος και Καθάρια Κεφάλα της Δίκτης. Μέσα από το φαράγγι περνά ο Χαυγάς ή Ξενικός Ποταμός όπως αλλιώς λέγεται, ο οποίος συγκεντρώνει τα νερά του Οροπεδίου Καθαρού, περνάει από το Οροπέδιο Λασιθίου (ως Μεγάλος Ποταμός) και τα μεταφέρει στην καταβόθρα του Χώνου. Από εκεί εξέρχονται από τις Φλέβες της Κασταμονίτσας και μέσω του ποταμού Αποσελέμη καταλήγουν στο φράγμα του Αποσελέμη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ